USL se întoarce în 2024, anunță USR Timiș. Replica PSD: „Au rămas izolați, ușor nefrecventabili și sunt disperați”

usl
explo 1000x200

PNL discută în culise cu PSD pregătirea de liste comune pentru alegerile din 2024, anunță reprezentanții USR Timiș, invocând o declarație a consilierului local PSD Radu Țoancă. Acesta din urmă ar fi amintit de succesul USL din 2012, în urma căruia liberalul Nicolae Robu, cu susținerea PSD, a ajuns la conducerea Primăriei Timișoara. 

„USL se întoarce în 2024! În timp ce pe plan local se preface că are o alianță cu USR, PNL discută în culise cu PSD pregătirea de liste comune pentru alegerile din 2024. Anunțul l-a făcut Radu Țoancă, consilier PSD, vineri seară la Tele Europa Nova, amintind și de succesul USL din 2012 care a câștigat Timișoara, cu Nicolae Robu.”, au anunțat cei de la USR Timiș, într-o postare publicată pe Facebook.

Motivul pentru care PNL se înțelege mai bine cu PSD decât cu USR, mai spun cei de la USR, ar fi legată de „împărțirea banilor publici către clientela celor două partide, așa cum au făcut în ultimii 8 ani. De aceea au dat USR afară de la guvernare. De aceea încearcă să blocheze, pe toate căile, modernizarea administrației în Timișoara și pe primarul Dominic Fritz. A fost liniște și pace în Timișoara pentru că PSD și PNL, sub patronajul lui Nicolae Robu, au furat orașul cu ambele mâini și au mai dat și la interlopi, ca să mulțumească pe toată lumea.

„Au rămas izolați, ușor nefrecventabili și sunt disperați”

În replică, Radu Țoancă cataloghează afirmațiile celor de la USR ca fiind infantile, de un „amuzament ieftin”.

„Eu nu făceam în acea emisiune decât să îl parafrazez pe președintele României care, exact cu o zi înainte, a spus neprovocat, într-o conferință de presă, că nu exclude liste comune PSD-PNL la toate alegerile de peste 2 ani. M-am amuzat de faptul că în culise s-ar coace o alianță. Postările acestea infantile dovedesc încă o dată că ei nu au înțeles nimic din modul în care se face politică. Au rămas izolați, ușor nefrecventabili și sunt disperați. Făceam acea declarație în contextul în care moderatoarea ne întreba dacă Dominic Fritz decontează gafa și falimentul Colterm, mizeria din Timișoara și toate nerealizările din prima jumătate a mandatului. Și eu am zis că evident că decontează și că nu îl mai văd, îl văd trimis anticipat la pensie. Și atunci am și spus: cu atât mai mult acest scenariu devine previzibil în care spusele președintelui Iohannis se adeveresc și se merge cu liste comune.”, a declarat Radu Țoancă pentru expressdebanat.ro.

Deocamdată, pe plan local, alianțele PNL sunt cu USR atât la CJT, cât și la CL Timișoara, a mai spus consilierul PSD.

„(…) Nu există nicio alianță, au spus-o și Alfred Simonis, și Alin Nica. Deocamdată, pe plan local, alianțele pe care PNL le are sunt cu USR atât la CJ și la CL. Pe ei i-a deranjat că eu am spus că Dominic Fritz nu mai are nicio șansă pentru un nou mandat, la nenorocirile pe care le-a făcut în Timișoara. Cu atât mai mult, în locul dumnealui, nici măcar nu aș mai îndrăzni să candidez dacă vor fi liste comune. În cheia asta trebuie înțeleasă declarația mea, nu în contextul unor culise.”, a concluzionat Radu Țoancă.

Foto: Facebook/Ben Oni Ardelean

banner 970 x 250