Consum de energie cu 30% mai mic la școala din Ciudanovița

scoala ciudanovita

Odată cu implementarea proiectului câștigat de Primăria Ciudanovița, consumul de energie de la Școala cu Clasele I-VIII va scădea semnificativ. La fel și costurile cu încălzirea. 

Administrația locală din Ciudanovița anunță începerea activităților pentru implementarea proiectului de reabilitare energetică a Școlii cu Clasele I-VIII din comună, câștigat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a proiectului este de 1,9 milioane de lei.

Prin acest proiect se urmărește:

  • îmbunătățirea furnizării de servicii publice și îmbunătățirea infrastructurii de bază;
  • reducerea cu 30% a necesarului de energie primară;
  • reducerea costurilor cu încălzirea;
  • diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră;
  • creșterea independenței energetice prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic pentru încălzire.

Prin acest proiect se au în vedere: studiul de fezabilitate, proiectarea și asistența tehnică și bineînțeles lucrările de reabilitare a clădirii.

La capitolul arhitectură va fi reabilitată suprafața opacă, dar și cea vitrată și vor fi reparate finisajele interioare afectate de reabilitarea instalațiilor.

Vor fi montate corpuri de iluminat cu leduri, instalații de detecție semnalizare și avertizare la incendiu. De asemenea, va fi montat un sistem de panouri fotovoltaice.

Perioada de implementare a proiectului este de 25 de luni, dar nu mai târziu de 30 iunie 2026.

CITEȘTE ȘI: Primarul Nebunu semnează pentru eficientizarea energetică a școlii din Ciudanovița

publicitate si promovare online banner maxagro