Constructorii, puşi la punct de administraţie!

Pentru ca oraşul gugulanilor să nu se transforme într-un adevărat şantier, iar etapa a doua a proiectului ISPA să se desfăşoare într-un mod civilizat, municipalitatea de pe Timiş şi Sebeş a adoptat noi reguli vizavi de autorizaţiile de construire.

Aleşii locali din Caransebeş au decis în ultima şedinţă de plen ca toţi constructorii care efectuează lucrări pe suprafeţe foarte mari ale municipiului să primească autorizaţii fie pe tronsoane, fie pe străzi sau, în cel mai rău caz, pe bucată, şi nu pentru întreaga lucrare. Hotărârea va aduce astfel un beneficiu şi proiectului privind schimbarea reţelelor de apă şi canalizare din oraş, întrucât se va putea desfăşura fără probleme.

Am propus în Consiliul Local ca autorizaţiile de construire să se dea pe străzi, pe grupuri de străzi sau pe cvartale. Nu se va elibera o altă autorizaţie la nivelul municipiului până nu se va încheia lucrarea deja autorizată în zona respectivă, recepţionată şi făcută de calitate. Dacă se întâmplă să existe abateri faţă de devizul ofertei sau condiţiile cu care s-a lăudat constructorul la licitaţie, primăria nu va emite următoarea autorizaţie de construire până când nu se remediază deficienţele de la cea anterioară”, a explicat edilul-şef Marcel Vela.

CITESTE SI: RABLELE DIN CARANSEBEŞ, CONFISCATE DE AUTORITĂŢI!

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Hotărârea a fost luată şi în urma nenumăratelor probleme create de câţiva constructori care, deseori, au afectat aspectul oraşului Caransebeş.

În perioada în care am implementat în municipiu schimbarea reţelelor de alimentare cu apă am avut foarte multe probleme create de constructorul care a câştigat licitaţia. Acesta nu a respectat toate clauzele din contract, a lăsat în urma şantierului foarte multe probleme. În timp ce lucra a afectat din punct de vedere estetic şi urban multe zone ale municipiului Caransebeş. De asemenea, lucrările nu au fost de calitate, iar primăria a aplicat amenzi constructorului, existând litigii în instanţă vizavi de lucrări părăsite şi nepreluate”, a adăugat Marcel Vela.

CITESTE SI: INVESTITORII DIN CARANSEBEŞ CER TIMP PENTRU REALIZAREA OBIECTIVELOR

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/