Consiliul Județean vrea să preia Casa de Cultură a Sindicatelor. În contul datoriei monstruoase a UCMR!

Unul dintre edificiile importante pentru oraș, dar care se află în prezent într-un stadiu avansat de degradare este Casa de Cultură din Reșița. În urma numeroaselor procese s-a stabilit că proprietarul de drept al imobilului este Uzina Constructoare de Mașini.

Datoria la zi a UCMR este de 544 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că societatea se afundă în sumele lăsate ca restanță statului roman de tandemul Adrian Chebuțiu-Adrian Preda. Partea bună a lucrurilor este că cei doi nu au reușit să-și întindă tentaculele și asupra valorosului imobil. În cele din urmă, după procese îndelungate și tergiversări prin instanță, judecătorii au decis în defavoarea sindicatelor cărășene și au stabilit că proprietarul Casei de Cultură este UCMR.

Cum societatea are datorii uriașe la bugetul de stat, oficialii județeni se gândesc la o formulă prin care instituția ar putea prelua în administrare obiectivul. De altfel, demersul s-a făcut și în urmă cu câțiva ani, însă neclaritățile juridice l-au stopat.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Ne-am manifestat interesul, suntem în negocieri de a prelua Casa de Cultură. Încercăm o formulă prin care Ministerul de Finanțe, în principal, sau AAAS-ul să preia în contul datoriei acest edificiu important și, conform legii, să îl cedeze Consiliului Județean, care să investească în el pentru reabilitare, sigur, păstrându-i toată infrastructura socială care există acolo: asociații non-profit, sindicate, o structură care trebuie menținută din punct de vedere al dimensiunii sociale a vieții din Caraș-Severin. Noi am mai avut o asemenea tentativă, am aflat că statutul Casei de Cultură nu era foarte clar. Între timp, s-a clarificat. E evident că atunci când vom avea toate documentele vom încerca să respectăm legalitatea, să facem demersul necesar pentru a aduce, finalmente, Casa de Cultură la un stadiu edilitar corespunzător. Evident, vom apela și la fonduri europene pentru că investițiile care trebuie făcute, cel puțin la prima vedere, sunt de ordinul milioanelor de euro”, a precizat Sorin Frunzăverde, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la sediul Palatului Administrativ.

În ce privește conducerea UCMR, este deschisă la discuții. „Desigur, suntem dispuși ca în contul datoriilor Consiliul Județean să preia clădirea. Singura condiție este să ni se scadă din restanțele financiare. Urmează ca un evaluator să îi stabilească valoarea imobilului, după care se va putea trece la negociere”, a declarat Cosmin Ursoniu, directorul UCMR, pentru Express de Banat.

publicitate si promovare online banner maxagro

Comments

  1. Radivoj Milenovici says:

    UCMR indatorata poporului Roman cu sute si sute de MILIOANE de Euro si cine a ciordit acest gogoloi de EURONI ?

  2. Marius says:

    Oare cand ajunge si Frunzăverde la puscarie…acolo e locul lui.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/