Consilierul șpăgar, care a luat mită în birt pentru o locuință ANL, este în arest la domiciliu!

Aceasta este decizia pe care au luat-o judecătorii Tribunalului Caraș-Severin, în urmă cu puțin timp. Procurorii s-au declarat nemulțumiți de sentință, astfel că au declarat contestație.

După ce a fost prins în cursul zilei de ieri luând mită de la un tânăr din Reșița pentru a-l favoriza în obținerea unei locuințe ANL, Efrem Străin a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat astăzi în fața judecătorilor de la Tribunalul Caraș-Severin. Aceștia s-au dovedit a fi extrem de indulgenți și au decis plasarea inculpatului în arest la domiciliu. Procurorii au atacat decizia, pentru că îl vor în arest preventiv.

Consilierul municipal al Reșiței, Efrem Străin, este acuzat de trafic de influență, după ce a pretins suma totală de 1.500 de euro şi 90 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, în vederea  repartizării definitive a unei locuinţe ANL. În luna ianuarie 2016, cetățeanul care își dorea locuința i-a dat lui Străin, la domiciliul acestuia, suma de 90 de lei şi 500 de euro.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Consilier local al Reșiței surprins într-un birt de DGA, în timp ce lua mită pentru o locuință ANL. A fost reținut pentru 24 de ore!

Ieri dimineață, în jurul orelor 09.30, a primit într-un birt din municipiul Reşiţa 400 de euro de la același cetățean, din totalul sumei pretinse, doar că a fost prins în flagrant de ofițerii DGA. Prin urmare, procurorii l-au vrut după gratii, dar judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu.

Cine este Efrem Străin?

Membru PSD și vicepreședinte al organizației municipale în 2015, acesta a ajuns în Consiliul Local al Reșiței pe lista USL, în 2012. Nu s-a făcut remarcat niciodată în plen, luările sale de cuvânt fiind extrem de „pale” și rare. Este angajat al Uzinei Constructoare de Mașini ca prelucrător prin așchiere și în repetate rânduri s-a declarat dezgustat de starea societății și de modul în care aceasta a fost lichidată. De altfel, este și vicepreședinte al Sindicatului Reșița 1771.

EXCLUSIV. Polițist local implicat în atribuirea pe şpagă a ANL-urilor!

Chiar și așa, asta nu l-a oprit să încalce legea! Potrivit declarației sale de avere, Efrem Străin nu deține niciun teren, însă are un apartament obținut în 1991, alături de soția sa. Nu are mașină, niciun cont în bancă și nici credite pe numele său.

Din indemnizația de consilier local a obținut în 2015 suma de 4.706 lei, iar din salariul de prelucrător prin așchiere 11.000 de lei.