NEWS ALERT. Consilier local al Reșiței surprins într-un birt de DGA, în timp ce lua mită pentru o locuință ANL. A fost reținut pentru 24 de ore!

În ciuda amplei acțiuni a DNA, în urma căreia a „picat” fostul primar al municipiului, în Consiliul Local Reșița încă mai funcționează sistemul încasării de bani pentru a-i favoriza pe cetățeni!

În urmă cu puțin timp, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Caraș-Severin și procurorii au anunțat că l-au reținut pe Efrem Străin pentru 24 de ore, după ce l-au surprins în flagrant, luând mită într-un bar, pentru atribuirea unei locuințe ANL.  În momentul de față se fac cercetări faţă de acesta, având calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Reşiţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Alesul reșițenilor a pretins suma totală de 1.500 de euro şi 90 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, în vederea  repartizării definitive a unei locuinţe ANL. În luna ianuarie 2016, cetățeanul care își dorea locuința i-a dat lui Străin, la domiciliul acestuia, suma de 90 de lei şi 500 de euro.

În cursul acestei dimineți, în jurul orelor 09.30, Efrem Străin a primit în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Reşiţa 400 de euro de la același cetățean, din totalul sumei pretinse, pentru a interveni pe lângă funcţionarii Primăriei Municipiului Reşiţa, funcţionari cu atribuţii în repartizarea locuinţelor ANL.

Astăzi, însă, consilierul local a fost surprins în flagrant de oamenii legii.

„Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin din 24.02.2016 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin din data de 24.02.2016, faţă de acesta a  fost luată măsura preventivă a reţinerii pe timp de 24 de ore”, anunță procurorii cărășeni.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin şi al Serviciului Român de Informaţii Caraş-Severin.

De precizat că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.