VIDEO Iacob Chișărău susține că este bolnav

Șansele ca dosarul consilierului județean Iacob Chișărău să ajungă pe rol în acest an sunt aproape nule. Acesta ar fi omorât trei tineri la Pădureni la începutul lunii mai, într-un grav accident rutier. Deși expertiza criminalistică nu este gata și, mai grav, specialiștii nici nu s-au apucat încă de ea, apărarea a solicitat o nouă investigație: medico-legală.

Avocații lui Iacob Chișărău susțin că starea de sănătate a consilierului nu este dintre cele mai bune. „Și Parchetul a solicitat o expertiză medico-legală. Domnul Chișărău a avut probleme medicale înainte, în timpul și după producerea accidentului”, a spus Vlad Manoilă, avocatul consilierului județean. Prima expertiză, cea criminalistică, cerută imediat după accident, nu este în lucru nici la această oră. „Ni s-a comunicat că laboratorul interjudețean este supraîncărcat. Asta înseamnă că, șansele ca dosarul să ajungă pe rol anul acesta sunt destul de mici. Chiar și în contextul în care expertiza ar fi gata”, a spus avocatul victimelor, Vlad Hosu.

Plin de remușcări
La ultimul plen, aleșii au adus în discuție desele accidente care au loc pe șoselele din Caraș-Severin. Plin de remușcări, Iacob Chișărău (foto) și-a lăsat capul în mâini și nu s-a mai putut uita în ochii colegilor săi. Avocații săi spun că este pregătit să își asume urmările faptelor sale, dacă acestea vor exista. „În niciun caz nu încearcă să se eschiveze, dar dosarul trebuie să fie complet înainte ca procurorul să dispună sau nu trimiterea lui în judecată”, a spus avocatul Vlad Manoilă.