Consilierii locali PSD nu vor vota majorarea taxelor și a impozitelor la Timișoara: „Un demers menit să mascheze incompetența financiară a unei administrații complet depășite”

Grupul consilierilor locali PSD anunță că nu va vota proiectul de hotărâre care prevede majorarea mai multor taxe și impozite la Timișoara în anul 2022, pe motiv că acest demers are scopul de a masca „incompetența financiară a unei administrații complet depășite”.

Pentru că vrea să atragă mai mulți bani la bugetul local, Primăria Timișoara se pregătește să crească mai multe taxe și impozite pentru anul 2022, în acest sens fiind pregătit și un proiect de hotărâre. Concret, în cazul persoanelor fizice, municipalitatea vrea să majoreze cu 20% impozitul pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă și de la 0,6% la 1,3% pentru clădirile nerezidențiale. Totodată, în cazul persoanelor juridice, pentru clădirile rezidențiale se propune o cotă de 0,10%, în loc de 0,08%.

Nemulțumit de planurile primăriei, grupul consilierilor locali ai PSD anunță că nu va vota acest proiect de hotărâre. „Vom demara dialoguri cu colegii din PNL și Pro Romania pentru a asigura o majoritate în Consiliul Local Timișoara, care să stopeze acest demers menit să mascheze incompetența financiară a unei administrații complet depășite. Primarul Dominic Fritz a mințit atât în cadrul dezbaterii publice pentru stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2021 cât și în ședința de plen când s-au votat acestea, pentru că atunci a dat asigurări că pentru anul 2022 se gândește la o relaxare fiscală. Acest lucru nu numai că nu se va întâmpla, dar se pregătește o majorare aberantă a unor impozite pentru persoanele fizice și eliminarea unor facilități pentru firmele care își plătesc integral impozitele locale până în data de 31 martie.”, a transmis grupul de consilieri ai PSD Timișoara.

Aceștia atrag atenția asupra faptului că impozitele locale din Timișoara sunt cele mai mari din România, la nivelul municipiilor reședință de județ.

Nu am fi avut obiecții categorice dacă am fi văzut în oraș rezultatele unui buget local generos și consistent. Tabloul primului an de mandat al oamenilor noi este însă șocant și dezolant: mizerie generală, spații verzi neîngrijite, investiții financiare abandonate, politizarea extremă a actului administrativ, încasarea unei amenzi istorice uriașe la Colterm. La ce bun să pui noi biruri fiscale pe timișoreni și să estimezi o creștere la buget de 20 de milioane de lei, când această sumă nu reprezintă altceva decât a cincea parte din amenda încasată de Colterm după ce managementul acestei societăți a devenit userist? În acest ritm de degradare economică și administrativă, Timișoara se va transforma din cel mai european și civilizat oraș al țării într-un municipiu trist, prost gestionat, neatractiv pentru mediul de afaceri autohton și străin, iar singurii vinovați pentru acest lucru vor fi cei care au ajuns la putere prin minciuni, manipulări și lozinci și au ales să își bată joc zilnic de Timișoara și de timișoreni.”, a semnalat grupul de consilieri ai PSD Timișoara.