Concentratoare de oxigen pentru bolnavii de coronavirus, depistați în structurile DGASPC Timiș. Se pregătește și un call center

untitled design set 970x90 px

Persoanele depistate pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 și aflate în structurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Timiș nu vor mai fi transportate la spital, dacă nu dezvoltă forme severe și critice de boală. Se încearcă tratarea acestora la fața locului, cu ajutorul unor concentratoare de oxigen. De asemenea, se pregătește realizarea unui call center, care ar putea fi funcțional de săptămâna viitoare.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„Am dispus să se închirieze și după aceea să se achiziționeze un număr de 10 concentratoare de oxigen pentru pentru Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului, pentru că avem anumite centre unde avem focare de COVID-19 și unde pacienții, mai ales cei cu boli neuropsihice, reacționează violent dacă îi scoți din mediul în care sunt obișnuiți și dacă îi rupi de personalul cu care ei sunt obișnuiți să interacționeze, și de care sunt atașați. Și atunci încercăm ca anumite cazuri medii să fie tratate de medicii din aceste centre, acolo la fața locului, decongestionând spațiile din spitale care sunt la capacitate aproape maximă.”, a spus Alin Nica.

De asemenea, se fac pregătiri pentru punerea la dispoziție a unui număr de telefon la care pot suna cei care au nevoie de consiliere de specialitate sau informații legate de noul virus.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Avem în vedere realizarea unui call center pentru bolnavii de Covid-19 sau pentru toate persoanele interesate, dar în special pentru bolnavii care au nevoie de consiliere de specialitate, de îndrumare, pentru că este nevoie de această ascultare din partea unui personal de specialitate și de îndrumare. Dorim să venim, prin acest call center, mai aproape de oameni.”, a mai spus președintele CJT.

Un alt proiect aflat pe masa instituției este achiziționarea unei ambulanțe COVID-19. Este vorba despre o autospecială cu care doctorii să se poată deplasa în cazul în care o persoană, diagnosticată cu noua boală respiratorie, are nevoie urgentă de ajutor. Deocamdată s-a stabilit că banii vor fi alocați prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, dacă proiectul se aprobă. Ambulanța va fi dotată cu concentratoare de oxigen și poate chiar cu sistem de ventilație mecanică.

Sursa foto: ziuadevest.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/