Expoziție de covoare și tapiserii rare, inaugurată la Muzeul de Artă din Timișoara în Noaptea Muzeelor

po 1000x100px (3)

Muzeul de Artă din Timișoara inaugurează în „Noaptea Muzeelor” o nouă expoziție de covoare și tapiserii, iar programul de vizitare a fost prelungit pentru ca toți timișorenii să se poată bucura de experiență.

Ziua de 14 noiembrie este dedicată evenimentului „Noaptea Muzeelor” la Muzeul de Artă din Timișoara. Instituția are porțile deschise în intervalul orar 12.00-20.00 (ultimul vizitator va intra la 19.30), iar accesul este liber. Cu acest prilej va fi inaugurată o nouă expoziție cu piese de colecție rare din patrimoniul timișorean.

„Proiectul expozițional și-a propus să arate publicului cele mai valoroase piese din colecția de artă decorativă textilă a instituției noastre. Sunt piese de patrimoniu, rare și deosebite, expuse pentru prima dată în orașul de pe Bega, multe dintre ele din colecția istorică donată de Zsigmond Ormos. Expoziția este într-o dinamică permanentă, astfel că noi covoare și tapiserii vor fi prezentate în sala de la etajul II a Palatului Baroc, care o găzduiește.”, spun reprezentanții Muzeului de Artă Timișoara.

1000x100 casa brutarului

Vizitatorii vor putea vedea, în plus, cele șase expoziții permanente – 1+1+1 & SIGMA, Pictură veche bănățeană, Icoane bănățene, Artă modernă românească, Corneliu Baba și Artă europeană, dar și expoziția temporară „Materie reînsuflețită”.