Concediile medicale – „sub lupa” Casei de Asigurări de Sănătate

medic din resita scriind un concediu medical
untitled design set 970x90 px

Numărul mare de concedii medicale pe care statul a trebuit să le plătească, i-a determinat pe guvernanți să adopte noi măsuri. Ministerul Sănătății trimite controale în cabinetele medicale.

Din acest an, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin verifică modul în care se eliberează concediile medicale. Măsura vine după ce, la nivel național, s-au eliberat peste 8 milioane de concedii medicale.

Concediile medicale sunt, într-adevăr, o mare problemă. În 2022, au fost în jur de 8,5 milioane de concedii medicale, iar angajați au fost sub 6 milioane. Una dintre activitățile noastre este, din acest an, să controlăm modul prin care se eliberează concediile medicale. Nu vom fi foarte îngăduitori cu cei care greșesc. Ba mai mult, cred că vom lua și măsuri radicale, dacă este cazul, pentru că acest fenomen trebuie să înceteze. Au fost situații ciudate, pe care nu vreau să le dezvolt acum, chiar m-am mirat când am văzut pe hârtie anumite valori, chiar și în județul Caraș-Severin, iar acei medici care au eliberat acele concedii medicale au fost controlați de către colegii noștri de la Corpul de Control”, a declarat, recent, în cadrul unei conferințe de presă, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Ionuț Popovici.

publicitate ziar expresb 1000x100

La finalul lunii decembrie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate avea de rambursat pentru concedii medicale suma 12.279.160 de lei. Suma este aferentă unui număr de 1.815 cereri depuse de către persoane fizice și juridice din județ.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/