Comuna Sicheviţa, sub umbrela PNL-PER până în 2024

Ales să conducă destinele comunității din Clisura Dunării în următorii patru ani, edilul Ilie Jurca a hotărât alături de cine va lua cele mai importante decizii pentru localnicii din Sichevița, fără a aplica rețeta tandemului liberal, așa cum se-ntâmplă în cadrul altor UAT-uri.

Deși mulți s-au așteptat ca alegerea viceprimarului comunei Sichevița să fie făcută din rândul consilierilor PNL, primarul Jurca a considerat că acest trend nu trebuie neapărat să se regăsească în cadrul UAT-ului pe care îl conduce, chiar dacă liberalii au reușit să obțină cel mai mare număr de mandate în cadrul Consiliului Local – 5, aceștia fiind urmați de social-democrați – 3 mandate, celelalte formațiuni: PER, Pro România și PMP reușind să aibă doar câte un reprezentant la masa decizională.

„În perioada 2020-2024, partenerul de nădejde al PNL-ului va fi Partidul Ecologist Român. Ca atare, se poate înțelege că un astfel de parteneriat va juca un rol important în obținerea majorității în cadrul Consiliului Local, o condiție necesară pentru viitoarele proiecte inițiate. Şi, da, în urma acestui pact politic, am decis ca domnul Ilie Moza să fie viitorul viceprimar al comunei Sichevița.”, a explicat şeful administraţiei publice locale din Clisura Dunării, Ilie Jurca.