Torma își securizează fotoliul de primar! Pro România și Uniunea Sârbilor îl scutesc de emoții în 27 septembrie!

Chiar dacă partenerul de încredere al actualei administrații publice locale de la malul Dunării – Uniunea Sârbilor – nu a oferit un răspuns concret, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, e aproape sigur de sprijinul sârbilor în alegerile locale din 27 septembrie. Mai mult, Torma va beneficia, cel mai probabil, și de suportul Pro România.

După ce președintele Uniunii Sârbilor din România – filiala Moldova Veche, Adrian Moiseș, a precizat, pentru expressdebanat.ro, că, momentan, rămâne deschis discuțiilor cu liderii tuturor formațiunilor politice de pe raza orașului Moldova Nouă, o decizie finală vizavi de planurile de viitor urmând să fie comunicată până la depunerea listelor pentru Primărie și Consiliul Local, edilul social-democrat înțelege necesitatea unui timp de gândire, de negociere chiar, dar le reamintește partenerilor sârbi că doar împreună se poate ajunge la scopul comun: binele locuitorilor urbei de la Dunăre.

„Este evident ca domnul viceprimar și președinte al Uniunii Sârbilor din România – filiala Moldova Veche să aibă o declarație elegantă și să lase porțile deschise pentru că în politică trebuie să discuți și să vezi în ce formă îți conturezi viitorul. Merg în continuare pe ceea ce am spus și anume că: Moldova Nouă are nevoie de continuitate. Această continuitate nu se referă doar la cel care va conduce comunitatea în calitate de primar, ci face referire inclusiv la alianțele formate la nivel de UAT. Eu îi văd în continuare parteneri pe cei de la Uniunea Sârbilor și consider că, împreună cu ei și cu potențialii aliați, putem să câștigăm încă o dată administrația publică locală, pactul politic fiind necesar pentru a putea face majoritatea în cadrul Consiliului Local”, a declarat primarul orașului din Clisura Dunării, Adrian Torma.

Practic, în formula PSD – Pro România – Uniunea Sârbilor, Adrian Torma este imposibil de bătut, indiferent de ce mutări mai face PNL pe scena politică de la Dunăre.