Comuna Măureni, de 15 ore fără curent! „E strigător la cer ce se întâmplă!”

Cuib de vise 1000x100

O furtună puternică de doar un sfert de oră a lăsat aseară comuna Măureni fără curent electric. Situația nu s-a remediat nici până la această oră, iar primarul Brian Filimon face un apel la unitate împotriva companiei Enel și cere implicare inclusiv din partea parlamentarilor de Caraș-Severin.

De joi seară, de la ora 22.00, cei aproximativ 3.000 de locuitori ai comunei Măureni stau fără energie electrică. Mai grav este că, dincolo de orice disconfort, există oameni a căror viață depinde de aparate conectate la curent, dar și micii antreprenori locali, care nu-și pot desfășura activitatea. În plus, există și pagube materiale, unii oameni alegându-se, după furtuna de ieri, cu aparate electrocasnice arse, ne povestește primarul Brian Filimon.

Situația este departe de a fi rezolvată, asta pentru că angajații Enel manifestă un dezinteres total. „Aseară nu a răspuns nimeni la telefon o oră și jumătate. Azi-dimineață am dat eu de doi muncitori pe stradă și mi-au spus că sunt doar doi lucrători pe toată zona și aceia sunt pe teren, pentru că sunt mai mulți stâlpi picați, între Bocșa și Biniș. Au zis că poate ajung astăzi, poate n-ajung… Ei dau vina pe italian (n.r. patron). Păi atunci să-și dea demisia toți directorii de la Enel, de ce se complac și stau angajați la italian sau la cine îi plătește?!”, spune revoltat Brian Filimon.

Primarul din Măureni spune că nu se mai poate trăi în aceste condiții și că e nevoie de unitate la nivelul întregii țări pentru a rezolva problema cu această companie. „E o problemă la nivel național, nu numai la Măureni. Poate ne trezim. E strigător la cer ce se întâmplă! Dacă nu luăm odată inițiativă, oameni care suntem persoane publice sau din administrație, nu se va face nimic. Oamenii să arate unitate, să oprim odată mafia asta, că e o mafie! Și nimeni nu discută de ea la nivel național. Nimeni! N-am văzut un parlamentar la nivel național să iasă să spună să oprim odată treaba cu Enelul”, a răbufnit primarul.

publicitate si promovare in ziar

Nu este pentru prima dată când Filimon vrea să recurgă la măsuri drastice împotriva companiei Enel. În iarna anului 2017, primarul strângea semnături pentru un protest în fața Prefecturii Caraș-Severin. Atunci, societatea i-a promis investiții, „dar nu sunt de-ajuns. Ne-au spus că nu pot interveni pe extravilan, că nu se găsesc proprietarii, că se lovesc de birocrație, de avize”, explică edilul-șef.

CITEȘTE ȘI: Protest de amploare după sărbători? Primarul Brian Filimon: „Altfel nu se poate!”

Cei de la Enel i-au răspuns la telefon în cele din urmă primarului Filimon. Răspunsul a fost însă unul departe de a fi mulțumitor: vor veni la Măureni, în funcție de cum își rezolvă celelalte probleme. Edilul își pune acum o întrebare firească: dacă furtuna de aseară ar fi durat câteva ore, care ar fi fost deznodământul? „Stăteam blocați, în mijlocul verii, două săptămâni, fără curent?!”. Iar scenariul nu este deloc departe de realitate…

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/