Protest de amploare după sărbători? Primarul Brian Filimon: „Altfel nu se poate!”

Ultima soluție pentru rezolvarea problemelor comunității pare protestul în stradă. Așa s-a gândit și primarul Brian Filimon că ar putea să pună capăt unei bătăi de cap cu care oamenii din comuna Măureni se confruntă de multă vreme.

La cea mai mică adiere de vânt, localnicii din comuna Măureni rămân fără energie electrică, după cum spune primarul Brian Filimon. S-au făcut numeroase sesizări la Enel, compania care furnizează energie electrică, însă acestea par fără niciun rezultat. Situația disperată a fost prezentată și Prefecturii, iar următorul pas la care se gândește edilul-șef este protestul organizat.

„Problemele sunt foarte mari. Le-am expus și în ședință la Prefectură, cu directorul de la Enel. Toți ne-am spus ofurile, dar eu am fost un pic mai dur și le-am spus că e cea mai proastă colaborare pe care pot să o am. Sunt șocuri de curent aproape zilnice, se ia curentul de la orice adiere, investiții zero, încă avem distanțiere de lemn puse de oamenii noștri, transformatoare praf. Oamenii îmi sar mie toți în cap de câte ori sunt probleme, dar din păcate nu depinde de mine”, ne-a declarat primarul Brian Filimon.

Anunțul privind organizarea protestului a fost făcut pe Facebook. „Dragi cetățeni ai localităților Măureni și Șoșdea, suntem în continuare dezamăgiți și total nemulțumiți de modul în care sunt tratate problemele noastre cu Enel. Considerăm că următorul pas este să ne strângem într-o zi cât mai mulți la un protest în stradă. După sărbători sunteți așteptați la primărie pentru a face o listă cu persoanele care doresc să-și exprime nemulțumirea împreună cu noi”.

„Să vină oamenii să facem un tabel, să adunăm mai multe semnături, să organizăm o zi de protest. Poate așa îi mișcăm, pentru că altfel nu se poate”, mai spune edilul-șef.

Brian Filimon este decis ca, în luna ianuarie, după sărbători, să facă toate demersurile necesare pentru a organiza protestul fie în fața Primăriei Măureni, fie la sediul Enel din Reșița, împreună cu sute de localnici.