Comisare, Ion Tabugan e omul faptelor, nu un politician de cartier!

Liderul ALDE Caraș-Severin regretă că a intrat într-un schimb dur de replici cu președintele PMP la nivel județean, Ionuț Popovici, despre care consideră că a pășit fraudulos pe scena politică.

Popovici a trimis săgeți otrăvite către Tabugan, aflat deja la al treilea mandat de deputat, și l-a catalogat drept oportunist, motivând asta prin trecerea acestuia pe la mai multe formațiuni politice. „Combinațiile de care vorbește acest Comisaru’ au fost făcute de alții și tocmai acestea m-au determinat să schimb partidul. Nu PMP m-a făcut pe mine deputat, nu Comisaru’! Eu sunt la al treilea mandat de parlamentar, ceea ce arată foarte clar că m-au ales oamenii. A fost ales omul Tabugan pentru ceea ce este și pentru ceea ce a făcut pentru Caraș-Severin, indiferent de partidul sub sigla căruia a candidat!”, a replicat Ion Tabugan.

Iar pentru că i s-au contestat realizările în calitate de parlamentar și pentru că a fost invitat la o confruntare televizată pe această temă, liderul ALDE i-a sugerat lui Popovici să citească mai întâi ce atribuții are un deputat. Pentru a putea înțelege că parlamentarii reprezintă legislativul, adică fac legi, în timp ce executivul, din care Popovici face parte în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, ar trebui să-și lase efectiv amprenta în fiecare localitate. „Chiar dacă noi, parlamentarii, reprezentăm legislativul, eu am ajutat la crearea a 1.500 de locuri de muncă la Moldova Nouă, iar oamenii nu uită asta. Să facă și Comisaru’ ceva pentru oamenii de acolo, să rezolve problema cu bacul pe Dunăre, că de asta e vicepreședinte la Consiliul Județean. Eu chiar nu sunt un om al combinațiilor. Cum să ne comparăm noi doi?! Când avea 20 de ani, el vindea parfurmuri la colț de stradă. Eu, la vârsta aia, urmam cursurile facultății de silvicultură, studiam pentru o meserie deosebit de frumoasă. Cum putem să stăm noi de vorbă la televizor?!”, a afirmat Tabugan.

În opinia deputatului ALDE, Popovici ar fi trebuit să-i fie recunoscător, deoarece rezultatele de la fiecare rundă de alegeri demonstrează că Tabugan a tras partidul după el și nu invers. Și de fiecare dată a făcut-o în sus! „Popovici nu m-a ajutat cu nimic, nu a participat cu nimic în campanie, a fost doar vreo 11 zile pe acolo, dar toată echipa de campanie a fost a mea. Eu nu am câștigat nimic de pe urma lui, scorul făcut la parlamentare în 2016 de PMP nu se va mai repeta. El nu a fost în stare să ofere nici măcar un ceai echipei de campanie. Ei nu m-au ajutat cu nimic pe mine, eu nu datorez PMP-ului sau lui Popovici acest al treilea mandat de deputat! Eu am fost mereu între oameni, am făcut și am încercat să fac lucruri pentru comunitățile din Caraș-Severin. E adevărat, nu m-am lăudat imediat pe Facebook, așa cum văd că se practică de către unii așa-ziși politicieni, să-ți pui poze și să te lauzi cu realizări la care tu nu ai avut nicio contribuție”, subliniază Tabugan.

Parlamentarul nu a ocolit nici cele mai sensibile subiecte atinse de Popovici. Legat de devalizarea Băilor Herculane, despre care a vorbit Ionuț Popovici, și de prezența în fața magistraților Înaltei Curți, Tabugan a replicat sec: „E slab informat când spune că am ajuns pe holurile ÎCCJ!” Direcția Silvică?! Un alt subiect unde Popovici bate câmpii, explică Tabugan: „Din 2013, conducerile Direcției Silvice au fost puse de PSD. Eu nu am nicio treabă cu ce s-a întâmplat de atunci la Direcția Silvică. Eu am lucrat 23 de ani în Direcție, e normal să am în continuare prietenii cu oameni din sistem, oameni între care se leagă prietenii adevărate, trainice. Mi-am propus să închei acest tip de dialog cu unul de teapa lui Comisaru’ și îl aștept pentru un dialog într-un studio de televiziune în momentul în care face și el măcar un lucru bun pentru Caraș-Severin!”

CITEȘTE ȘI:

 „Domnule deputat, nu vindeai parfumuri la colț de stradă, pentru că erai implicat în devalizarea stațiunii Băile Herculane!”

Deputatul Ion Tabugan: „Comisare, eu nu am vândut parfurmuri la colțul străzii!”

Popovici îl reduce la tăcere pe Tabugan și-i închide definitiv ușa Direcției Silvice!