PLUS Caraș-Severin și-a desemnat conducerea. Care sunt planurile celui mai tânăr partid în județ?

Partidul cu 7 luni vechime la nivel național și-a desemnat echipa Filialei Județene Caraș-Severin. Tineri, ambițioși, cu deschidere și viziune, liderii partidului se declară pregătiți să câștige încrederea populației într-o nouă clasă politică.

Au trecut deja prin primele emoții ale unui scrutin electoral, „la braț” cu USR. Iar scorul obținut de parteneriatul dintre cele două partide în 26 mai a fost unul care i-a dat pe mulți peste cap. Acum PLUS a început adevărata organizare. Așa se face că de duminică, 28 iulie, s-a stabilit echipa de conducere la nivelul județului Caraș-Severin, în cadrul primei Convenții Județene PLUS.

De acum, PLUS Caraș-Severin va fi reprezentat de Daniel Toma în calitate de președinte. Daniel Sandu este secretar general. Trezorierul PLUS Caraș-Severin este Daniela Manolescu, la capitolul comunicare responsabil va fi Andrada Anghel, Aurel Pinoșanu răspunde de domeniul fundraising. Membri în Biroul Județean sunt: Claudiu Rusu, Alexandru Bratu, Liviu Romanescu, Daniel Csoke. Comisia Județeană de Integritate și Arbitraj este alcătuită din Simona Maria Weisz, Eva-Geta Anghel și Doru
Cristian Bratu. Coordonator Județean Generația PLUS: Andrei Belu.

De asemenea, au fost aleși și cei 7 delegați care vor participa la Convenția Națională din luna decembrie, de la București.

Noul președinte PLUS Caraș-Severin, Daniel Toma, este licențiat în Științe Administrative și lucrează în sectorul privat, având o experiență de peste 12 ani în management.

„Nu e vorba de mine, în acest proiect, ci este vorba de cărășeni, în primul rând. Proiectul nostru politic nu este cel clasic, adică locomotiva să fie președintele. Noi vrem să implicăm cât mai mult și pe membrii de la nivelul comunității locale, pentru că noi suntem organizați în mici structuri de cartier, ce deservesc până la 8.500 de locuitori. Vrem ca aceste comunități să facă politică la firul ierbii”, mărturisește Daniel Toma pentru expressdebanat.ro.

La ora actuală, în Caraș-Severin PLUS are membri în aproape toate localitățile, procesul de recrutare fiind continuu.

„Vom pune accent pe dezvoltare și căutăm oameni noi, oameni cinstiți. În principiu, mergem pe ideea de a avea oameni care nu au mai făcut politică până acum, doar că pot fi acceptați și cei cu trecut politic, dar se va face o analiză de la caz la caz. Membrii noștri trebuie să fie, în principal, corecți și orientați spre binele comunității pe care vor să o reprezinte”, explică Toma.

Conducerea filialei județene promite că își va ghida activitatea după 12 principii esențiale: colaborare, inovare, educație, evoluție continuă, asumarea responsabilității, respect, competență, încredere, diversitate, rezultate, receptivitate și, cel mai important, integritate. De asemenea, președintele Toma ne-a declarat că PLUS Caraș-Severin se va axa pe dezvoltare, așa că nu este exclus ca membrii partidului să fie văzuți la ședințele de Consiliu Local sau Consiliu Județean, pentru a propune soluții la anumite probleme din comunitate.

Dacă la alegerile prezidențiale din toamnă candidatul comun al alianței USR-PLUS va fi Dan Barna, pentru alegerile locale de anul viitor încă nu s-au stabilit procedurile interne de desemnare, așa că este posibil ca partidul lui Cioloș să pregătească variante independente.