„Domnule deputat, nu vindeai parfumuri la colț de stradă, pentru că erai implicat în devalizarea stațiunii Băile Herculane!”

Liderul ALDE Caraș-Severin, Ion Tabugan, este acuzat dur de președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, că e un om al „combinaţiilor”, care a dovedit dezinteres major faţă de oamenii care l-au trimis în Parlamentul României.

După ce Tabugan s-a legat de porecla din copilărie a lui Popovici și a insinuat că acesta ar fi făcut bișniță cu parfumuri, Popovici a replicat în termeni foarte duri. „Da, așa este, nu vindeai, domnule deputat, parfumuri la colț de stradă, pentru că erai implicat în devalizarea stațiunii Băile Herculane. Nu eu am făcut potecă pe holurile DIICOT și nici ale ICCJ!”, a afirmat șeful PMP la nivel de județ.

Popovici îi lansează lui Tabugan invitația de a sta față în față într-o emisiune televizată, unde să discute despre realizările lor pentru județul Caraș-Severin, subliniind că liderul ALDE se află deja la al treilea mandat de parlamentar. „Dumnealui are doar câteva idei și doar câteva cuvinte în vocabular, probabil aș fi vorbit singur! Încercările lui de a mă intimida și piedicile care încearcă să mi le pună folosindu-se de oameni și instituții nu mă sperie și nu o să mă oprească din demascarea acestui tip de vătaf”, a mai declarat Popovici.

Locul lui Ion Tabugan, susține același președinte PMP Caraș-Severin, e în istoria urâtă a politicii. Deputatului îi este amintit faptul că Popovici și colegii din PMP au muncit să îl trimită în Parlament: „Este cea mai mare greșeală pe care am făcut-o în politică! Pentru cei interesaţi, se poate verifica pe internet «tufoasa» activitate pe care a desfăşurat-o în cele trei mandate de deputat. El vorbește de interese? Ani de zile s-a folosit de resursele umane ale Direcției Silvice pentru a obține funcția de parlamentar, «armata verde», așa cum o numea. Am discutat cu mai mulți oameni din cadrul acestei instituții și știți ce mi-au spus? Dacă nu îmi aduceți voturi, revin la Direcția Silvică și vă dau afară! Asta le spunea marele politician! Şi nu numai, dar mă opresc aici. Îmi cam sună a infracțiune, domnule deputat!”

Popovici nu se oprește aici. A mers pe traseul politic urmat de Tabugan. „Dacă la început a fost mare liberal, a ajuns ulterior la UNPR, fiind reales parlamentar pe liste comune cu PSD. A ajuns mai apoi la PMP şi acum la ALDE. Oare care partid l-ar mai dori, când se ştie că te trădează chiar și atunci când nu are prea multe de câştigat?”, întreabă liderul PMP. Miza trădării politice în momentul trecerii de la un partid la altul, susține Ionuț Popovici, ar fi fost obținerea de către Tabugan a unor funcții de conducere în instituțiile din Caraș-Severin, aspect semnalat și de președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, care spunea zilele trecute: „Partenerul nostru de guvernare are cele mai multe deconcentrate pe care le coordonează. Și unele din cele mai importante. Amintesc aici Agenția de Mediu, Garda de Mediu, ITRSC, director economic în Romsilva, ocoale silvice, contabili, ingineri, șefi de district în fiecare ocol silvic”.

În concluzie, Popovici spune că ar fi preferat să fie trădat în schimbul susținerii unor proiecte ale județului, dar că Ion Tabugan ar fi confirmat, de fapt, că nu îi pasă de cărășeni și că nu i-a păsat niciodată. „Dacă ar fi corect, ar trebui să își dea demisia din funcția de parlamentar, pentru că nu o merită! Am tot încercat să caut realizările sale în ceea ce priveşte judeţul, însă… nu am găsit. De altfel, pe acest om al «combinaţiilor», nici nu l-am prea zărit printre cei care l-au trimis în capitală, decât în campania electorală. Vă puteți dea seama de respectul pe care-l poată oamenilor, în general, şi cărăşenilor, în special, şi atunci când vorbește cu dispreț despre cetățenii români de etnie romă. Referitor la apelativul «comisar», pe care îl foloseşte cu atâta fervenţă, vreau să îi spun că numele meu este Ionuţ Mihai Popovici, iar obsesia asta cu «comisarul» cel mai probabil o are din perioada în care a început să dea cu «subsemnatul» pe la DIICOT”, a încheiat Ionuț Popovici.