Colterm promite: Timișoara nu va îngheța în această iarnă

stocuri carbune colterm timisoara

Colterm promite din nou că cetățenii din Timișoara racordați la sistemul centralizat nu vor avea probleme cu încălzirea în această iarnă.

Regia de termoficare a publicat date privind stocurile de cărbune și gaze naturale cu care a intrat în iarnă.

„Temperaturile tot mai scăzute din ultimele saptămâni au însemnat creșterea parametrilor de furnizare a agentului termic pentru încălzire și apă caldă și, implicit, un consum mai mare de combustibil. Cu toate acestea, reușim să menținem un stoc constant atât la cărbune cât și la gaze naturale”, a transmis Colterm.

Astfel, potrivit regiei, în depozite există peste 90.000 de tone de cărbune și 121.700 MWh de gaze naturale.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În noiembrie, la CET Sud s-a făcut revizia la instalația de preparare a șlamului dens și la instalațiile din gospodăria de cărbune.

„De asemenea, a fost necesară și intervenția la unul din cazanele de abur. A fost reparată izolația termică la cazanul nr. 3, ceea ce ne permite să funcționăm cu toate ”motoarele turate”. Aceasta în condițiile în care la începutul lunii trecute, în 06 noiembrie, am pornit cazanul de abur nr. 1, iar trei zile mai târziu am pornit și turbina (cu o putere medie de 5,5 MW). Pornirea cazanului nr. 3, în cursul ultimei săptămâni din noiembrie, a însemnat îmbunătățirea puterii turbinei, care practic și-a dublat performanța: a crescut de la media amintită, de 5,5 MW, la 11,8 MW”, a mai transmis regia.

În noiembrie, au fost consumate peste 19.600 de tone de cărbune pentru furnizarea agentului termic și a apei calde.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/