Colterm are gaz pentru încă o săptămână. Se prelungește contractul cu furnizorul nou

colterm 2
promovare online Timisoara Casa Auto

Timișorenii racordați la Colterm nu vor rămâne fără căldură și apă caldă în următoarea săptămână. Contractul cu furnizorul de gaz valabil până miercuri va fi prelungit, dau asigurări autoritățile locale. 

„Vom face prelungirea săptămâna aceasta, cu siguranță. În această situație în care contractul de gaz este pe 3 zile sau pe o săptămână este o situație de 4 ani de zile. S-a întâmplat ce s-a întâmplat de fiecare dată în acești patru ani, se va prelungi contractul. Și ultima dată, când a fost tăiat gazul, noi am avut intenția de a prelungi contractul. A fost furnizorul care a refuzat să mai facă această prelungire. În acest moment suntem într-o relație contractuală cu un furnizor care a fost plătit. Primăria Timișoara a făcut o rectificare bugetară destul de dură tocmai ca să poată susține Colterm. Vom face transferul de finanțe către Colterm și vom încerca să susținem pe o perioadă cât mai lungă termia din fondurile primăriei. Din păcate, nu vom putea face asta toată iarna, deci va fi nevoie cât mai repede de un sprijin din partea Guvernului.”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei.

Vă reamintim, primăria a solicitat peste 350 de milioane de lei de la Guvern pentru ca abonații Colterm să aibă căldură și apă caldă în această iarnă. De asemenea, autoritățile locale au făcut o rectificare a bugetului local de 15,3 milioane de lei ca să poată asigura costurile furnizării gazului. Banii provin din economii făcute astfel: 3 milioane lei de la cheltuielile de personal, 2,5 milioane lei din fondul de rezervă, 3,7 milioane lei de la Salubritate, 2 milioane lei  din bugetul de la Spații verzi, 1,5 milioane lei de la Iluminat public, iar 500.000 lei de la Asistență Socială. Alți 1.215.000 lei au venit de la CJT, din fondul de rezervă.

promovare banner maxagro

CITEȘTE ȘI: Majorarea facturilor la căldură, amânată pentru a doua oară. Explicația primarului Fritz

publicitate tmc 640