Timișoara vrea 350 de milioane lei de la Guvern pentru Colterm

Primăria Timișoara a solicitat 351 de milioane de lei de la Guvern, din fondul de rezervă, pentru ca abonații Colterm să aibă căldură și apă caldă în această iarnă. O parte din banii ceruți de municipiile cu sisteme de termoficare ar putea fi alocați chiar în această săptămână.

25 de municipii, printre care și Timișoara, care au sisteme de termoficare, au solicitat ajutoare de la Guvern care se ridică la aproximativ 1,2 miliarde de lei, cu scopul de a reuși să furnizeze căldură și apă caldă în această iarnă cetățenilor. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, pentru Colterm s-a cerut de la Guvern o sumă de 351 de milioane lei.

Am solicitat bani de combustibil, prin Asociația Municipiilor din România. Acesta a fost al doilea demers făcut către Guvern, după ce în vară am cerut din fondul de rezervă 106 milioane lei, dar nu am primit nimic”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Luni, premierul demis Florin Cîțu a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, la finalul căreia a dat asigurări că Guvernul va aloca primăriilor o parte din subvenția la gigacalorie.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

De asemenea, joi va avea loc o ședință a Consiliului Local Timișoara, în care va fi supus votului proiectul de hotărâre cu privire la majorarea facturilor la căldură și apă caldă. Totul cu scopul ca primăria să facă rost de bani pentru a plăti facturile la gaz, fără de care nu se pot încălzi caloriferele timișorenilor.

 

banner maxagro