Cod galben de inundații în Timiș și Caraș-Severin

promovare online Timisoara Casa Auto

Este cod galben de inundații în Timiș și Caraș-Severin. Pe două râuri se vor depăși cotele de atenție, avertizează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Avertizarea este valabilă până sâmbătă seara, la ora 22:00. Apele râurilor Bistra și Bega se vor umfla și este posibil ca în unele zone să se reverse.

promovare banner maxagro

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bistra – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Bega – bazin amonte S.H. Făget, județele Caraş-Severin și Timiș”, anunță INHGA.

Autoritățile trebuie să fie în alertă și să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice și starea celor două râuri.

publicitate tmc 640