Mansarda Palatului Dicasterial, transformată integral cu fonduri de la CNI. Valoarea investiției

palatul dicasterial 1

Judecătorii Curții de Apel Timișoara vor să obțină fonduri de la Compania Națională de Investiții ca să demareze un amplu proces de reamenajare a mansardei Palatului Dicasterial. Ultimele reparații capitale la imobilul monument istoric de clasa A au avut loc între anii 1996 și 2002.

Investiția se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro. Contribuția va fi din bugetul Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice, prin CNI.

„Noi am avut în vedere să câștigăm în primul rând spații de birouri pentru personal, context în care în mansardă vom amenaja în jur de 54 de birouri, o sală de conferințe, respectiv grupuri sanitare corespunzătoare. Ne-am propus ca în subsol să amenajăm o arhivă dotată cu rafturi și cu tot ceea ce este nevoie pentru desfășurarea activității arhivelor. În acest proiect este inclusă și schimbarea sistemului de climatizare. Printr-un astfel de sistem vom asigura și menținerea unei temperaturi ambientale corespunzătoare, nu doar în birouri și în sălile de judecată, dar și pe holurile clădirii, în general.”, a declarat vicepreședintele Curții de Apel Timișoara, Diana Pătrașcu-Duma.

palatul dicasterial 2

Pe de altă parte, cei de la Curtea de Apel Timișoara au în vedere și câteva proiecte pentru reducerea consumului anual de energie și de eficientizare energetică a clădirilor care găzduiesc instanțele din raza teritorială a CA Timișoara. Este vorba de Tribunalul Arad și judecătoriile din Lipova, Ineu, Făget, Sânnicolau Mare și Caransebeș. Aceste investiții ar urma să fie făcute cu atragere de fonduri prin PNRR.

tmc 640