Cine să-i mai înțeleagă… Aquacarașul – pe marginea prăpastiei sau pe drumul spre izbândă?

Încurcate sunt căile apei în societatea Aquacaraș… Atât de încurcate, încât până și șefii județului văd situația diferit. Dacă Ionuț Popovici a mers până într-acolo încât să îi ceară public demisia directorului Ciobanu, celălalt vicepreședinte, Flavius Nedelcea, vede o apă mult mai… cristalină.

Conduc cea mai importantă instituție județeană din aceeași postură, dar gândesc total diferit. Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin din partea PMP, i-a cerut săptămâna trecută demisia lui Nicolae Miu Ciobanu din funcția de director al Aquacaraș din cauza managementului defectuos. Popovici este nemulțumit de starea în care a ajuns societatea, considerând că șansele de redresare nu se află în mapa lui Ciobanu.

CITEȘTE ȘI: „Să-și scrie demisia cu D mare!” Acuzații deosebit de grave la adresa directorului Aquacaraș!

La finalul lunii noiembrie însă situația nu părea deloc una îngrijorătoare pentru celălalt vicepreședinte al Consiliului Județean, social-democratul Flavius Nedelcea. Din contră, acesta dădea asigurări că Aquacaraș este pe drumul cel bun, după ce forul județean a accesat un credit și a plătit facturile restante ale societății.

„De fapt, toate lucrările acum încep, deoarece facturi istorice care nu au fost achitate au dus la reziliere de contracte, au dus la blocarea acestor lucrări peste tot. Antreprenorii, pe bună dreptate, au reziliat contractele și au amânat execuția acestor lucrări. În momentul de față, datorită și sprijinului acordat de Consiliul Județean, s-a făcut un credit, s-au achitat aceste facturi istorice și efectiv acum s-a plecat să se implementeze proiectul. Eu zic că este un început și se vor finaliza deoarece s-a deblocat acest blocaj al facturilor istorice și acum fiecare antreprenor care va executa o lucrare va beneficia de banii respectivi. Partea de cofinanțare a unor UAT-uri nu a fost achitată așa că acele sume au fost suportate de Aquacaraș. Deci a fost un lanț de evenimente pe care acum Aquacarașul cred că le-a depășit și proiectul, în întreg județul, se va finaliza”, este convins Nedelcea.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Discursul vicepreședintelui pesedist nu a fost deloc pe placul prefectului Matei Lupu. După câteva vizite în județ, reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că una dintre cele mai mari nemulțumiri ale oamenilor este legată tocmai de lucrările derulate de Aquacaraș.

„Eu știu efortul pe care l-a făcut Consiliul Județean. Nu vreau să mă uit în spate, dar nici nu putem să stăm la infinit cu toate orașele sparte. Și vă rog să mă credeți că cel mai fericit oraș este Moldova Nouă, care mai are câteva lucruri de făcut. Dar sunt orașe care sunt blocate, care trebuie să asfalteze, să-și facă străzile și nu pot să asfalteze pentru că nu s-au montat conductele. Pe mine mă interesează ca Aquacarașul, constructorii, să-și facă lucrările. Am înțeles, n-au fost plătite facturile. Acum sunt plătite. Ne trezim că nu terminăm lucrările și mai dăm și banii înapoi. Am stat în letargie prea mult!”, a răbufnit prefectul Matei Lupu, sătul de felul în care avansează cel mai mare proiect al județului, început în urmă cu 6 ani.

Între timp, singurele informări din partea societății Aquacaraș sunt cele privind desele opriri de apă. În rest, doar zvonuri, cel mai recent dintre ele fiind cel conform căruia Nicolae Miu Ciobanu și-ar face bagajele pentru a pleca din fruntea societății. Nimic oficial, însă. Încă directorul Aquacaraș nu poate fi contactat.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/