Cinci persoane decedate din cauza gripei în Caraș-Severin! Numărul îmbolnăvirilor confirmate depășește 60

Numărul cărășenilor răpuși de virusul gripal în acest sezon a ajuns la 5. Potrivit confirmării venite de la Institutul Cantacuzino din București, gripa a fost cea care a ucis un bărbat de 44 de ani din Forotic și un altul de 81 de ani din Reșița.

Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin anunță încă două decese produse de virusul gripal de la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani din comuna Forotic, care a decedat în 22 februarie. Rezultatul analizelor primit ulterior de la Institutul Cantacuzino din București a confirmat că este vorba de gripă. „Bărbatul fusese internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Reșița cu boli asociate”, transmite Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin. Un alt deces produs în 19 februarie a fost și el confirmat la un bărbat de 81 de ani din Reșița.

Cele mai recente confirmări în ceea ce privește existența virusului gripal s-au făcut în următoarele cazuri: la o femeie de 70 de ani din Mehadia, un bărbat de 58 de ani din Slatina Nera, la o femeie de 23 de ani din Reșița, la o femeie de 47 de ani, de asemenea, din Reșița, o altă femeie de 48 de ani din municipiul reședință de județ, o femeie de 65 de ani din Reșița, un bărbat de 63 de ani din Băile Herculane, o femeie de 30 de ani din Oțelu Roșu, un bărbat de 65 de ani din Cornea, un bărbat de 77 de ani din Teregova și o femeie din Reșița, de 73 de ani. În același timp, virusul a fost confirmat la un copil de 1 an din Reșița, un băiat de 14 ani, tot din Reșița, un bărbat de 49 de ani din Brădișoru de Jos și o femeie de 71 de ani din Padina Mică.

Numărul total al cărășenilor în cazul cărora s-a confirmat existența virusului gripal a ajuns la 62. La nivel național, 160 de persoane și-au pierdut viața din cauza gripei în acest sezon.

CITEȘTE ȘI: Crește numărul deceselor cauzate de gripă în Caraș-Severin