Crește numărul deceselor cauzate de gripă în Caraș-Severin

Un bărbat din Reșița îngroașă lista deceselor cauzate de gripă. Acesta a murit ieri pe Secția Interne a Spitalului Județean de Urgență.

Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin anunță cel de-al treilea deces cauzat de gripă în acest sezon. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani din Reșița, care a decedat în cursul zilei de ieri, 18 februarie, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce fusese internat pe Secția Interne.

„Trebuie să facem precizarea că astăzi a sosit confirmarea în urma unui test rapid efectuat la Spitalul Județean, întrucât pacientului, din cauza decesului, nu i s-a mai putut recolta exudat faringian spre a putea fi trimis la Institutul Cantacuzino din București, pentru un rezultat definitiv”, transmite Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

În acest moment, totalul cazurilor de gripă confirmate în Caraș-Severin se ridică la 28, plus 3 decese. De la mijlocul lunii ianuarie până acum, o femeie de 75 de ani din Obreja și un bărbat de 63 de ani din Satbătrân, comuna Armeniș au murit având multiple afecțiuni care, asociate cu gripa, s-au dovedit fatale. Niciuna dintre victime nu fusese vaccinată antigripal.

Și în Timiș a crescut numărul deceselor, ajungând la 7, iar în cazul a 16 persoane s-a confirmat existența virusului gripal. La nivel național, până astăzi au fost confirmate 138 de decese cauzate de gripă.