Începe concursul pentru ocuparea posturilor vacante la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă. Sânge proaspăt… de medici!

După ce a reușit performanța de a trece în 2019 fără datorii, Spitalul Orășenesc de la malul Dunării mai are nevoie să treacă de un hop pentru ca lucrurile să funcționeze în parametri normali: ocuparea de către specialiști a posturilor vacante scoase la concurs de unitatea spitalicească!

Locuitorii orașului Moldova Nouă, precum și cei din zona Clisura Dunării au toate motivele de bucurie! Un număr record de medici s-au înscris pentru ocuparea posturilor scoase la concurs de către unitatea medicală de la malul Dunării. Perioada de desfășurare a concursului va fi cuprinsă între 5 martie – 25 aprilie, urmând ca rezultatele examinării să fie comunicate cât mai repede, astfel încât medicii să-și poată exercita datoria în sprijinul pacienților.


Întrebat, de redactorul expressdebanat.ro, care sunt specializările unde există nevoie de personal, precum și numărul celor înscriși la concurs, managerul spitalului, Sebastian Pătroi, enumeră: „ORL (un post scos la concurs, un medic înscris); Nefrologie (un post la concurs, un medic înscris); Obstetrică-Ginecologie (două posturi scoase la concurs, doi candidați înscriși); Chirurgie Generală (două posturi scoase la concurs, trei candidați înscriși); Ortopedie și Traumatologie (un post la concurs, un medic în scris); Dermatovenerologie (un post scos la concurs, un medic în scris); Epidemiologie, la Compartimentul de Supraveghere, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale: (un post scos la concurs, un medic înscris)”.

Chiar dacă un număr considerabil de medici a luat în calcul varianta de a profesa la unitatea spitalicească din orașul Moldova Nouă, rămân totuși câteva specializări unde se regăsește nevoia de personal. Este vorba despre: Secția de Medicină Internă, cea de Pediatrie, precum și cea de Radiologie și Imagistică Medicală, unde, până acum, niciun candidat nu s-a înscris la concurs.

Întrebat cum comentează numărul considerabil de candidați care s-au în scris pentru a-și exercita meseria în unitatea medicală pe care o conduce, Sebastian Pătroi declară, mulțumit: „Această veste nu poate decât să ne bucure! De ce? Pentru că vom avea oameni tineri care doresc să pună în practică acele lucruri pe care le-au studiat și pentru care s-au pregătit!”.