La noua maternitate de lângă Spitalul Județean Timiș se vor face și inseminări in vitro. Studiul de fezabilitate e gata

Proiectul noii maternități pe care Consiliul Județean Timiș o construiește lângă Spitalul Județean, în spatele clădirii Casei Austria, avansează. Studiul de fezabilitate a fost finalizat, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați. După ce vor începe lucrările, maternitatea ar trebui să fie gata în 24 de luni. Acolo se vor face și inseminări in vitro.

Nouă clădire va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare in vitro, inexistente la Maternitatea Bega, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute în proiect compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, precum și facilități pentru însoțitori. Maternitatea va avea și o secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.


Președintele CJT, Călin Dobra, spune că serviciile vor fi de calitatea celor din mediul privat. „Noua clinică va fi un etalon la nivel național în materie de servicii medicale și dotări. Nu am făcut rabat la calitate. Vrem ca și în sistemul public să putem oferi servicii de calitate, precum cele din privat, chiar superioare acestora. Sănătatea este prioritară pentru noi. Investim mereu pentru a aduce și a menține la standarde de calitate normale spitalele, clinicile care se află în grija noastră”, a precizat președintele CJT.

Clinica va avea regim de înălțime demisol + parter + 4 etaje. În plan orizontal, construcția propusă este alcătuită din două corpuri despărțite printr-un rost de dilatare. Maternitatea va avea o suprafață desfășurată de 6.000 mp, cu o suprafață utilă de 4.761 mp. Investiția se ridică la 50.387.920 lei, TVA inclus, finanțarea fiind asigurată printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria.