Astăzi încep controalele la spațiile de joacă de la grădinițe și școli

Protestele profesorilor din învățământul preuniversitar încep să aibă efecte. Prefectura Timiș anunță că de luni va începe controalele la spațiile de joacă de la grădinițele și școlile din județ, multe cu probleme care se pot răsfrânge asupra copiilor.


Profesorii din cadrul Sindicatului Spiru Haret Timiș i-au prezentat subprefectului Daniel Franțescu și situația locurilor de joacă, printre alte revendicări după un protest în fața Prefecturii Timiș. Subprefectul a ordonat ca de luni să se facă mai multe controale. „Am ridicat problema cu privire la degradarea mobilierului în spațiile de joacă din școli gimnaziale și grădinițe la nivel de județ. Am solicitat să înceapă verificări de către Oficiul pentru Protecția Consumatorilor la toate unitățile de învățământ din județ cu scopul de a realiza o evaluare a acestor probleme. Ulterior, primăriile din județ vor trebui să aloce banii necesari pentru eventuale investiții”, a precizat subprefectul.

Franțescu e de părere că și autoritățile locale ar trebui să ia măsuri. „Copiii merită drepturi egale, fie că învață în mediul rural sau urban. Cu toate acestea, nu ne putem mândri nici în Timișoara cu o situație mai bună, iar aici administrația locală ar trebui să nu mai stea pe gânduri și să rezolve problemele. În Timiș sunt aproape 600 de unități de învățâmânt preuniversitar, dintre care grădinițele și școlile gimnaziale vor fi controlate începând de luni, 4 martie 2019”, a mai spus subprefectul.