Cinci miniștri, chemați de urgență la Reșița

untitled design set 970x90 px

Pentru că la nivel local problemele uzinei reșițene nu reușesc să se rezolve, Jivomir Tovladiat cere o întâlnire cu toți miniștrii importanți de la București, factori de decizie din țară. Dacă aceștia nu reușesc să își facă treaba, atunci îl va chema chiar pe Victor Ponta.

UPDATE ORA 14.28 Deschidere din partea administrației locale
Situația UCMR a fost comentată astăzi și de edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu. Acesta și-a manifestat încă o dată deschiderea față de susținerea conducerii uzinei în orice demers ar întreprinde.

„Am susținut cauza de la UCMR și o voi face, dar nu sunt nici manager și nici persoană responsabilă în Guvernul României. Acea scrisoare pe care am făcut-o este oportună acum, că s-au terminat și alegerile, s-a aprobat și bugetul, iar un ajutor este cel pe care îl poți susține singur”, spune edilul-șef.

Dacă va fi solicitat, primarul spune că va fi prezent alături de conducerea UCMR, întrucât nu nu îi este indiferentă soarta celor care lucrează în uzină.

UPDATE 13.50 UCMR are, totuși, sindicate …
Deși până astăzi vocea sindicaliștilor din cadrul uzinei reșițene s-a făcut prea puțin auzită sau chiar deloc, astăzi unul dintre lideri a luat decizia să spună oful oamenilor.

După o ședință a Comisiei de Dialog Social, preşedintele CNSLR Frăţia Caraş-Severin, Jivomir Tovladiat, solicită o întâlnire la un nivel mai înalt, care ar avea un impact de două ori mai mare în îndreptarea reflectoarelor spre UCM Reșița, privită ca o piesă importantă din puzzle-ul industriei țării.Doresc să trag încă un semnal de alarmă, folosind metoda dialogului social și doresc reactivarea adresei trimisă anul trecut la Prefectură. Doresc ca la Reșița să vină acei miniștri și acei factori responsabili să rezolve problema. Nu vrem să discutăm cu salariații la poarta uzinei și cu tot felul de amenințări. Voi chema cele cinci ministere: al muncii, al industriilor, finanțelor, ANAF-ul și chiar prim-ministrul dacă dânsul crede că subalternii lui nu sunt în stare să rezolve problema. UCMR-ul este integrat în sistemul național. Fără el, ar fi ca și cum ai lua o cărămidă cam mare dintr-o structură, iar acea structură sigur se va dărâma într-un final”, explică Jivomir Tovladiat.

În momentul de față, compania se chinuie să reziste până în vară cu plata salariilor. „Se discută la nivel de București care e soluția pentru UCMR, însă noi dorim ca această soluție să vină mai rapid. Deja în uzină toți salariații sunt speriați deoarece de bine de rău își primesc salariile, dar mai devreme sau mai târziu acești bani nu vor mai veni. Încercăm să rezistăm până în iunie, acceptăm proiecte din afara țării deși știm că acestea  sunt foarte prost plătite, dar noi trebuie să le luăm ca să rămânem pe piață”, precizează președintele CNSLR.

Proiectul semnat cu firma indiană nu ar reuși să rezolve problemele UCMR-ului decât dacă s-ar păstra colaborarea cu Hidroelectrica.Am văzut că a apărut în presă că marea salvare ar fi marele proiect India. Vreau să spun că acest proiect India este ok în momentul în care se combină cu contractele de Hidroelectrica, Aceste contracte pentru partenerii de afară sunt foarte prost plătite, cu acest contract am putea doar să dăm de lucru la oameni, fără niciun pas înainte”, declară Jivomir Tovladiat.

Comments

 1. Nelu51 says:

  Dobro jutro Jivomire! Te-ai trezit? Sau dormi in continuare si te visezi la Marea Revolutie din ’94. Alo! au trecut douazeci de ani de atunci. Ordine nu se ma face cu boata ci cu socoata. Sau te-ai socotit ca acum e rost de bagat in seama si de dat cu pumnul in masa. Cheama-l la Resita si pe Baroso sau pe Papa, ca o sa aiba mult timp liber. Vad ca-i cunosti pe toti si ii chemi la raport.

  1. Coana says:

   da, Nelule, chiar ca dupa 20 de ani, Tovladiat e d’Artanian iar ailanti 3 muscetari e Borza, Ursoniu si cu Shmutz. Coana Ionete e MyLady si gata echipa fantastica. Mihaitza Michelutzu e Gavroche, dar asta e din alt film

 2. john says:

  s-a trezit si mihaitza. dar a comentat el asa, dupa deschiderea mintii lui? senzational. dar n-am inteles nimic. ce alegeri, ce buget, ce e ala ajutor “pe care îl poți susține singur?” Ce-ti faci singur se cheama lucru manual. Dar mihaitza nu stie nici atat, ca el participa la orice dar nu se prea baga. ghici ce e ala care face asa…

 3. Bucur Marian says:

  Jivomire te bagi in seama, ca musca in !!!! calului. Te-ai trezit luptatorul luminii, te bagi in ce nu stii, in lucruri pe care nu le cunosti, ca doar ai fost un parlit de muncitor, care a ajuns mare presedinte de sindicacat. Ce controlezi tu ca nu prea am inteles. Tu nu vezi ca iti asumi actiuni care nu stii unde duc. Daca nu sunt indiscret pana acum ce ai facut, in afara de faptul ca te pozai pe calendarele de sfarsit de an cu Obadau,pentru ca acum vad ca esti tare ingrijirat de soarta uzinei. Vezi ca l-ai uitat pe Despa sa il convingi sa lupte cu tine.

 4. Eftimie Marian says:

  Ce se mai aude cu contractele semnate? Directorul se lauda cu indienii, ca ei le platesc salariile…., le-au mai semnat ? Vad ca Tov Ladiat (le-a taiat) de pe lista ca nu dau de lucru decat la oameni, nu mai scot profit. Da de cand te intereseaza domle profitul uzinei si nu bunastarea oamenilor, ce s-a schimbat cumva doctrina luptei sindicale si noi nu stim ? Vei fi cumva chemat sa semnezi langa director si indian pe contractele cu care se lauda UCMR -ul?

 5. Mary says:

  Sefule esti tare de cand ai ajuns preşedintele CNSLR Frăţia Caraş-Severin, ca parca Jivomir Tovladiat este presedintele de la 1771. Te-a avansat Borza. Cand? Cum o fi reusit saracu ca tot alearga prin India dupa contracte, ca doar poate sa le dea de la Hidroelectrica. Nu asa incerci sa ne spui de cand esti presedinte CNSLR Fratia, ne da Borza de lucru ca doar este “Marele Sef Manitu” la Hidroelectrica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/