Valeria Schelean i-o întoarce lui Cristian Preda

untitled design set 970x90 px

În urma declarației europarlamentarului PDL Cristian Preda despre membrii „cvasi-necunoscuți” ai Comisiei pentru Revizuirea Constituției, Valeria Schelean, în calitate de vicepreședinte al comisiei, ia atitudine.

Deputatul PDL Valeria Schelean a fost numită vicepreședinte al Comisiei pentru Revizuirea Constituției, funcție ce i-a conferit atât beneficii cât și dezavantaje. Unul dintre aspectele negative ce au venit odată cu noua poziție au fost declarațiile supărătoare ale colegului de partid, Cristian Preda: „ PDL a reacţionat modest: a numit în comisia parlamentară mai mulţi reprezentanţi cvasi-necunoscuţi”.

În apărarea sa, Valeria Schelean contraatacă, susținând că obținerea unei funcții nu trebuie să fie generată de popularitate, ci de experiență în domeniu. „Am 32 de ani şi sunt vicepreşedintele comisiei pentru revizuirea Constituţiei, sunt un deputat aflat la primul mandat, un tânăr politician aflat la început de carieră. Toate aceste “minusuri” în viziunea domnului Cristian Preda nu-mi anulează însă experienţa sau expertiza de avocat (jurist). Colegii mi-au oferit credit pentru această funcţie, ceea ce înseamnă că au avut criterii legate de profesionalismul membrilor acestei comisii. Nu cred, deci, că este important să fii cunoscut pe bloguri, prin ziare sau să fii unul dintre invitaţii permanenţi ai emisiunilor TV în care să îţi critici colegii de partid, ca să îţi fie recunoscut profesionalismul, indiferent de domeniu, iar domnul Cristian Preda a dat dovadă de  superficialitate atunci când a apreciat că ai mai mare nevoie de popularitate pentru a lucra la revizuirea Constituţiei decât de expertiză”, subliniază Valeria Schelean într-un comunicat de presă.

În încheiere, deputatul PDL cărășean îl invită pe Cristian Preda să își direcționeze ideile și energia spre consolidarea unor propuneri în cadrul comisiei. „Este foarte bine că în PDL se manifestă acest pluralism de idei, însă ar fi corect ca astfel de ieşiri publice să aibă şi fond, nu numai formă. Îmi permit să-i sugerez colegului meu să se manifeste cu aceeaşi vervă şi în cadrul comisiei constituite la nivelul partidului, condusă de colegul nostru Daniel Buda, unde fiecare propunere pentru revizuirea actului fundamental este analizată, la modul cel mai serios”, mai adaugă Valeria Schelean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/