Chirurgul Bhuphinder, unica speranță pentru un bărbat care și-a retezat degetul la circular. Atenție, imagine explicită!

Performanța în microchirurgie este din ce în ce mai des întâlnită la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, prin măiestria chirurgului estetician Singh Bhupinder – medic specialist în chirurgie plastică și reparatorie.

Medicul a operat recent un pacient, în vârstă de 59 de ani, din comuna Buchin care a suferit un traumatism complex, după ce și-a tăiat un deget la circular.

„Pacientul a avut o amputație completă police stâng. Am practicat replantarea degetului, intervenția fiind o reușită. Practic, pacientul și-a secționat complet policele degetului mare la circular, provocând un traumatism grav, cu secțiuni la mai multe nivele. S-a practicat revascularizarea policelui, neurorafie, tenorafie și osteosinteză police stâng. Au fost refăcute circulația, nervii, tendoanele și osul”, ne-a specificat medicul Bhupinder.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Traumatismul prin circular este extrem de dificil de rezolvat, însă intervenția a fost un succes din punctul de vedere al chirurgului:

„Degetul este cald, are culoarea roz, naturală a pielii, are puls capilar. Acest puls capilar este dovada vieții și a viabilității degetului. Sângele circulă în mod corect și sunt mari speranțe de vindecare. Fotografie este făcută la 5 zile de la operație. Urmează o perioadă destul de dificilă în ceea ce privește evoluția. În acest timp, țesturile ar trebui să se vindece, să se formeze legăturile neo-vasculare, iar degetul să aibă capacitatea de a supraviețui pe cont propriu, ca să mă exprim pe înțelesul tuturor”, ne-a specificat Singh (Happy) Bhupinder.

Perioada de recuperare pentru vindecarea tendoanelor și a osului va dura mai bine de 6 luni.

CITEȘTE ȘI:

17 aprilie a fost despre Happy Singh. Medicul indian din Caransebeș îl iubește pe Dumnezeu: „Fără această relație, actul medical nu ar exista!”

Premieră medicală pe stil italian la Caransebeș. Mâna unui pacient, salvată după ce i-a fost implantată în burtă! IMAGINI ȘOCANTE!

banner 970 x 250