Aparatură medicală de peste 30.000 de euro pentru nou-născuții din Caraș-Severin

O nouă donație din partea Organizației Salvați Copiii România vine să ajute micuții cu probleme. Aparatură în valoare de peste 150.000 de lei a ajuns astăzi la spitalele din Reșița și Moldova Nouă.

Spitalul Județean de Urgență Reșița a avut astăzi musafiri darnici! Conducerea Salvați Copiii România a venit în Caraș-Severin pentru a anunța public donarea de aparatură medicală pentru micuții internați la Reșița și Moldova Nouă. Mai exact, este vorba despre un ecograf și un infuzomat pentru Spitalul Județean de Urgență (97.150 de lei) și un incubator de transport pentru Spitalul Orășenesc (47.000 de lei).

La conferința de presă organizată astăzi au participat managerul spitalului din Reșița, Waldemar Murgu, directorul medical Violeta Moroșoi, iar din partea Organizației Salvați Copiii – Gabriela Alexandrescu, președinte executiv, Amalia Năstase, ambasador și Măriuța Simionescu, președintele filialei cărășene.

„Am revenit în județul dumneavoastră cu dotări noi. Toate aceste aparate au fost cumpărate în urma consultării cu doamna doctor Simona Braicu (n.r. șef Secție de Pediatrie la Spitalul Județean de Urgență Reșița) și cu echipa din Moldova Nouă. Aceste echipamente au o valoare de 30.500 de euro și se adaugă celorlalte donații făcute în zona de vest”, a subliniat Gabriela Alexandrescu.

Amalia Năstase, ambasador Salvați Copiii România, a ținut să aprecieze munca depusă de medicii secțiilor de Neonatologie, fiind, în opinia sa, cea mai solicitantă prin prisma pacienților fragili. Totodată, a făcut apel spre cetățenii de rând pentru a contribui cu atât cât poate fiecare. „Asta înseamnă să fii civic, asta înseamnă să schimbi ceva”, a spus Amalia Năstase, amintind că, prin intermediul oamenilor cu suflet, s-au adunat, de-a lungul timpului, 5 milioane de euro. „Promitem că vom continua până când nicio unitate de Neonatologie nu va mai avea nevoie de noi. Sper să fie cât mai repede asta, să nu vă tot vizităm, vrem să aveți de toate în spitale”, a mai spus Amalia Năstase.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

În total, în Caraș-Severin au mai venit aparate de 116.000 de euro. Reprezentanții Salvați Copiii au mai ajutat în trecut unitățile medicale din Reșița, Caransebeș, Oravița, iar zilele trecute s-au aflat în Timișoara și Arad, următoarea oprire fiind la Hunedoara.

În ultimii 7 ani, organizația a dotat 96 de maternități cu 630 de echipamente, care au ajutat 72.000 de nou-născuți. Totodată, datorită acestor dotări, rata mortalității infantile a scăzut în România de la 10% în anul 2012, la 6,7% în 2017.

Salvați Copiii România are grijă și de viitoarele mămici prin înființarea unor servicii comunitare integrate în mediul rural. În Caraș-Severin, astfel de servicii sunt disponibile în Anina, Dognecea și Reșița (Mociur, Doman, Calea Timișoarei).