17 aprilie a fost despre Happy Singh. Medicul indian din Caransebeș îl iubește pe Dumnezeu: „Fără această relație, actul medical nu ar exista!”

Happy Singh Bhupinder, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, se consideră român, fiind de 20 de ani în România și, chiar dacă este de origine indiană, apreciază în mod deosebit ortodoxia și mulțumește pentru distincția primită din partea Episcopului Caransebeșului, în Postul Paștelui.

Acțiunea a avut loc în cadru festiv, în data de 17 aprilie 2019, când PS Lucian a oficiat Sfântul Maslu la Biserica de lemn a spitalului, la final PS Lucian acordându-i doctorului Singh Bhupinder Ordinul Crucea „Episcop Elie Miron Cristea”, clasa a II-a pentru mireni:
„Ascultând cuvintele de laudă ale Sfântului Apostol Pavel: Mărire, cinste și pace oricui face bine! și îndemnul său că fiecare dintre noi să caute să placă aproapelui său la ce este bine spre zidire, doresc să aduc cuvinte de prețuire și mulțumire Prea Sfințitului Părinte Episcop Lucian și Episcopiei Caransebeșului pe care o păstorește pentru cinstea și onoarea de care m-au învrednicit să primesc Ordinul Crucea “Episcop Elie Miron Cristea”, clasa a II-a pentru mireni. În Marele Post al Paștelui sunt onorat să primesc aceasta distincție. Chiar dacă originea mea este indiană, eu cred în valorile creștinismului și a ortodoxiei, fiindcă mă consider român, locuind aici de peste 20 de ani”, a declarat Singh Bhupinder, care a mai menționat că mulțumește soției care i-a fost alături în momentele grele, dar și la acest eveniment important din viața sa.

După cum învață Biserica creștin ortodoxă, Taina Sfântului Maslu simbolizează binecuvântarea lui Dumnezeu pusă peste strădania oamenilor.

„Aș vrea să fac o paralelă între misiunea de medic și importanța relației medicului cu Dumnezeu, fără de care actul medical nu se poate împlini. Învierea Domnului nostru Iisus Hristos să fie bucurie pentru noi toți și urcuș spre mântuirea veșnică”, a mai adăugat directorul medical al unității medicale din Caransebeș.
Biserica unde slujește părintele Petrică Timiș are zilnic ușile deschise pentru bolnavi, pentru cadrele medicale, dar și pentru toți credincioșii care trec pe la spital și nu doar. La taina Sfântului Maslu au fost prezenți medici, asistenți și pacienți din cadrul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.