Un chioșc le-a pus bețe-n roate șefilor de instituții din Caraș-Severin!

La Fârliug, un magazin alimentar amplasat în fața școlii a creat valuri printre instituțiile județene. Fără autorizație de funcționare și fără autorizație de construcție, magazinul continuă să-și desfășoare activitatea, spre disperarea autorităților locale.

Primarul comunei Fârliug, Ioan Borduz, a ridicat o problemă în cadrul Colegiului Prefectural. Potrivit edilului-șef, în comuna pe care o conduce funcționează un magazin în ilegalitate. Este vorba despre chioșcul de alimente amplasat în fața școlii din localitate, chioșc ce nu a obținut autorizația de construcție, iar magazinul nu are nici autorizație de funcționare. „De 15 ani o societate comercială desfășoară o activitate ilegală. În decembrie am hotărât în Consiliul Local dărâmarea construcției, însă nu putem să acționăm. Am solicitat asistența celorlalte instituții județene să participe, însă nimeni nu ne ajută. Am trimis înștiințare cu faptul că funcționează fără autorizație de construcție și am aplicat amenzi, însă societatea ne-a dat în judecată și pentru acest lucru”, explică Ioan Borduz. Cu toate acestea, fiind pe domeniul public și fără autorizație de construcție, cei în măsură să dărâme chioșcul sunt reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local Fârliug, ținând cont de faptul că societatea a pierdut dreptul de a concesiona terenul pe 49 ani când nu a atașat la contract documentele juridice care să ateste autorizația.

După ce s-au făcut sesizări la toate instituțiile care ar avea un cuvânt de spus și decizii de luat în această situație, Inspectoratul de Poliție Județean a organizat, prin Poliția Economică, o serie de controale la respectiva societate. „Cunosc problemele de la Fârliug. Din păcate, suspendarea sau închiderea societății nu o poate face Poliția. Am efectuat controale pe aspectele de competența noastră și nu s-au constatat probleme”, a explicat comisarul-șef Grigore Stolojescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

În concluzie, s-a stabilit că o echipă mixtă, formată din reprezentanții competenți în rezolvarea problemei, se va deplasa la Fârliug pentru a stabili cu exactitate modul în care funcționează societatea și cine va lua decizia de a interzice funcționarea ei.

Foto: botosaneanul.ro

Comments

  1. Gigi says:

    Draga Anca, te rog sa informezi cititorii mai in detaliu.Polemica dintre edil si Pavel-patronul chioscului( cu care pana mai ieri se lingea pe undeva)a inceput din cauza unei afirmatii facute de unul dintre fiii acestuia, cum ca atunci cand Borduz va fi condamnat(dosar deturnare fonduri)acesta ar aspira la functia de primar.Pt o simpla afirmatie e intreg circul asta.Cum orgoliul edilului a fost zgandarat, hai sa-i faca bucata chiar daca deunazi a fost la masa lui.Dar si Pavel e om cu influenta..tot la judet.Unde a mai vazut Borduz un primar ca el care sa nu-si asume raspunderea?Cate chioscuri au fost daramate de primarii la nivel national?Sa vezi cate vor mai iesi la iveala, dar sunt convins ca-l va lasa in pace.Si orgoliul..?!