Lucrările, încurcate de licitaţie!

După ce a ajuns într-o avansată stare de degradare şi amenajat cât de cât, malul fluviului se află, în continuare, în mijlocul unui amplu program de reabilitare. Din păcate, acesta este însă stopat din cauza licitaţiei.

Sărbătoarea Zilelor Oraşului Moldova Nouă se apropie cu paşi repezi, iar faleza din localitate nu pare tocmai prietenoasă pentru mulţimea care se anunţă a fi prezentă la eveniment. Lucrările de reabilitare a ţărmului bat pasul pe loc din cauza licitaţiei, mai exact, din cauza unei legi care s-a modificat între timp, lucru care duce la reluarea modalităţilor.

Mă aşteptam şi mi-am dorit să terminăm lucrările până de Zilele Oraşului, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru, pentru că ne-a cam încurcat licitaţia. Când am trimis la SEAP licitaţia, am primit răspunsul că s-a modificat legea, că nu mai trebuie să facem prin ei, că e sub 30.000 şi putem s-o facem aşa şi, ulterior, trebuie să reluăm modalităţile”, a declarat primarul Matei Lupu.

Autorităţile locale nu au stat cu mâinile în sân şi au semnat imediat un nou contract. Astfel că aspectul falezei va continua să se îmbunătăţească în timp, în funcţie de bugetul de care va dispune Primăria Moldova Nouă. Administraţia locală susţine că, până de Zilele Oraşului, cel mai probabil, va fi ridicat jumătate din zidul plănuit împotriva inundaţiilor.

Vrem să întărim şi să îndreptăm malul, iar de Zilele Oraşului, cel puţin jumătate din zid am dori să se vadă. Eu cred că, până la sfârşitul lunii august, întreg zidul ar trebui să fie gata. Apoi, ne vom orienta spre amenajări care o să dureze şi în funcţie de banii pe care îi avem”, a mai adăugat edilul-şef.

Taluzarea malului Dunării a început în toamna anului trecut, iar până la sfârşitul lui 2013, lucrările ar trebui să fie finalizate complet.

CITEŞTE ŞI:FOTO: Pe malul Dunării, au început pregătirile pentru vară!