Chebuțiu, procesoman pe banii cărășenilor. În plin litigiu cu două primării!  

 

Litigiul de la Parcul Industrial din Reșița este urmat de un altul, care vizează un teren luat în concesiune de controversatul om de afaceri la Bocșa. Placa este similară: n-a demarat nicio investiție, n-a întreținut terenul și nici n-a plătit vreun leu, așa cum spune contractul încheiat cu administrația locală.

Prin urmare, oficialii l-au somat și i-au pus în vedere faptul că trebuie să vireze în conturile primăriei contravaloarea impozitului. Marele om de afaceri însă s-a arătat deranjat de atitudinea administrației locale, care și-a permis să îl someze. Prin urmare, a apelat la instanță, iar litigiul va fi soluționat acum de judecători.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Practic, firma lui Adrian Chebuțiu a luat în concesiune 136 de hectare. Pe o parte din această suprafață este proprietar statul român, iar pe o altă parte, de circa 30 de hectare, Primăria Bocșa. Impozitul, în valoare de peste 100.000 de lei, s-a adunat de-a lungul anilor pentru că, din sfidare, cel mai probabil, a considerat că i se cuvine suprafața respectivă, astfel că sumele s-au adunat în timp.

Litigiu și la Reșița

Litigiul cu municipiul reședință de județ se află pe rolul instanțelor de judecată încă din 2013, după ce cu doi ani mai devreme controversatul om de afaceri, pus în libertate în prezent de judecători, a promis mii de locuri de muncă și o investiție cum n-a mai văzut orașul, în valoare de milioane de euro. Între timp însă au început problemele cu legea și totul a fost lăsat baltă. Chebuțiu a amenințat că se mută la Bocșa, după ce în urma unor studii pe care le-ar fi comandat pentru Parcul Industrial a constatat că terenul nu ar fi propice dezvoltării unei afaceri.

Suntem în 2015 …  investiția n-a mai demarat nici la Reșița, nici la Bocșa, nici în altă parte, semn că Adrian Chebuțiu a dat dovadă, ca de obicei, doar de un talent oratoric ieșit din comun.

În urma sa însă au rămas litigii! Pe lângă faptul că vrea ca administrația locală să plătească studiile comandate de firma sa din banii reșițenilor, ține blocată și zona, fără să plătească sumele pe care le datorează în schimbul terenului primit în concesiune, și nu gratuit din partea administrației.

„Consilierii locali au respins o propunere deplasată: să acceptăm plata unor studii pe care ei le-au făcut cu diverse firme. De altfel, fiind un proces pe rol, am lăsat la latitudinea instanței să decidă. Ei nu pot accepta un singur lucru: dacă nu pot face investiția pentru care au fost realizate aceste relații dintre noi și ei, să îi lase pe alții să facă investiții (…) Cei de la Next City sper să înțeleagă că e bine să rămână acel proces pe rol și să își retragă concesiunea, pentru că din 2013 nu au plătit primăriei niciun leu. Au zis că se mută ba la Bocșa, ba în altă parte … Dacă nu au activitate productivă nu primesc nimic”, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reșiței, în urma celei mai recente ședințe de Consiliu Local, care a avut loc pe data de 28 iulie.

banner 970 x 250

Comments

 1. Nici o zi fara Chebutiu says:

  Un articol de tot rahatul, fara suparare.
  Este din aceeasi serie – “Chebutiu e de vina pentru toate”…
  Pe langa lipsa de substanta si caracterul vadit tendentios al asa-zisului articol, el este total contrar realitatii!
  Am facut niste verificari pe portalul instantelor de judecata si, in realitate, cea chemata in judecata, deci parata, este societatea comerciala “Next City” si nu Primaria Municipiului Resita. Primaria Municipiului Resita este cea care a initiat litigiul aflat pe rolul instantei si nu Adrian Chebutiu cum incercati sa dezinformati in cuprinsul articolului!
  Aceleasi minciuni le-ati mai sustinut intr-un articol recent pe care l-ati scos de pe site imediat dupa ce am lasat un comentariu in care v-am atras atentia asupra caracterului fals al celor sustinute. Vad ca nu aveti nicio problema sa va repetati articolele in lipsa de “senzational”.
  Mentionez ca nu am niciun interes fata de aceasta persoana (A.Chebutiu), insa nu am putut sa nu remarc faptul ca ne bombardati cu articole despre aceasta persoana. Dupa ce mi-am luat inima in dinti si le-am citit pe ultimele 6-7, am realizat ca scrieti o gramada de neadevaruri si ca aveti o agenda in a-l defaima pe acest individ. Nu stiu care sunt motivele dumneavoastra si nici nu ma prea intereseaza, dar vreau sa stiti ca nu pacaliti si prostiti pe toata lumea. De altfel, de curand, chiar Curtea de Apel Timisoara a constatat caracterul tendentios si inflamatoriu al articolelor dvs si a hotarat sa stramute judecarea procesului penal al acestui Chebutiu pentru motivul ca nu poate beneficia de un proces echitabil la Resita. Asta spune multe si despre responsabilitatea si nivelul articolelor dvs.
  Pe langa toate aspectele de mai sus, indiferent cine ar fi initiat litigiul sau litigiile aflate pe rolul instantelor, Chebutiu sau Primaria Resita, nu vad care este problema? N-am verificat, dar s-a interzis cumva dreptul la petitionare si liberul acces la justitie al cetatenilor? Incercati cumva sa induceti ideea ca e un abuz sau “tupeu” (un termen care va place) sa te adresezi instantei? Ce-i cu prostia asta fara margini?
  De asemenea, n-am inteles de ce afirmati ca acest Chebutiu ar fi procesoman “pe banii carasenilor”? Institutiile statului sunt scutite de la plata taxelor de timbru, deci Primaria Resita nu a platiti nimic pentru procesul aflat pe rol, iar in civil lucrurile sunt mai simple, daca Primaria Resita are dreptate va castiga procesul, daca nu, nu.

 2. drumes says:

  Cine este cel care are curajul sa-i apere pe cei doi excroci care au devalizat UCMR si care au saracit Resita. Este cunva Lacrimioara Chebutiu caci altcineva nu cred ca poate fi.