UPDATE. Un tir a spulberat un tren. Zece victime sunt la spital! (FOTO / VIDEO)

 

Un alt accident șocant a avut loc în urmă cu puțin timp, la ieșirea din Bocșa spre Berzovia. Un tir, care circula cu viteză, a intrat în locomotiva unui tren.  

În urma impactului trenul a deraiat, iar patru persoane au fost rănite. Medicii de la urgențe se pregătesc să primească victimele pentru a le acorda primul ajutor.

Trei ambulanțe sunt la intervenție: una din Bocșa și două din Reșița. „Deocamdată nu știm ce este la fața locului, așteptăm informații de la colegii noștri. Victimele vor fi aduse la Spitalul Județean de Urgență din Reșița”, spun reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță.

UPDATE 1Primele informații oficiale

Apelul prin 112 a fost făcut în jurul orei 9.30, pe DJ 572 Berzovia-Fizeș. „Un autotir a intrat în coliziune cu trenul de persoane care circula pe ruta Timișoara-Reșița. În urma accidentului, autotirul s-a răsturnat în afara parții carosabile. Șoferul tirului a fost preluat de ambulanță. Alte trei persoane ce par a fi rănite ușor au fost preluate din tren și duse la spital. Sunt informații din primele verificări. Trenul are două vagoane și cel de al doilea vagon este deraiat”, a declarat Ancuța Chețan, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

UPDATE 2 – Victimele sunt la investigații!

Zece persoane au ajuns la UPU cu ambulanțele trimise la intervenție. Victimele sunt traumatizate, după cum spun medicii de la urgențe. Asta, mai ales că mulți dintre pasageri dormeau în momentul impactului, iar când s-au trezit nu își aminteau ce s-a întâmplat.

„Sunt la investigații în prezent. O persoană era suspectă de fractură la mână, iar o alta de piramidă nazală. Diagnosticele nu sunt confirmate încă. Trei dintre victime au peste 70 de ani, iar restul pasagerilor sunt adulți. Șoferul autoutilitarei nu este rănit grav. În prezent, toți pacienții sunt conștienți și stabili hermodinamic”, a declarat Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Reșița.

UPDATE 3Primele constatări
Polițiștii au stabilit că șoferul tirului, un cetățean de origine maghiară, în vârstă de 50 de ani, a fost rănit grav. Un pasager din tren a fost, de asemenea, rănit grav și mai multor persoane le-au fost acordate îngrijiri medicale, fiind rănite ușor.

„Se continuă cercetările pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, distrugere și semnalizare falsă”, a declarat Ancuța Chețan, purtătorul de cuvânt al polițiștilor cărășeni.

UPDATE 4 – Șoferul tirului, transferat la Timișoara

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Violeta Florea, a explicat pentru Express de Banat că șoferul de etnie maghiară, care se afla la volanul tirului, este în afara oricărui pericol. Acesta a fost diagnosticat cu fractură de vertebră de coloană cervicală și a fost trimis la Timișoara pe secția de neurochirurgie, secție pe care SJU Reșița nu o are.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

 

Comments

 1. stet sorin says:

  accidentul a avut loc la iesirea din bocsa spre resita dar trenul circula pe ruta oravita – timisoara …

 2. c(u)ostic(l)a says:

  mai luati si salarii pentru stirile astea ?Mai bine ati fi scris “Undeva in Caras-Severin un Tir a dat intr-un tren.” si niste poze de la fata locului, daca se putea din salonul de spital,ca de la fata locului mai greu :))

 3. mozart says:

  Nota 1 pentru geografia Caraş-Severinului acordat celor ce scriu prostii, infoCS zice de Fizeş, caon de tren Oraviţa Timişoara, expressdebanat de Bocşa, alţii vor scrie de Răscrăcănaţii din Vale!!! Accidentul s-a produs în apropierea Berzoviei la nivelul trecerii de cale ferată a drumului judeţean spre Tirol, DJ 572!

 4. mozart says:

  Şoferul de ETNIE MAGHIARĂ era din Covasna, Harghita, Dolj sau din Hodmezovasarhely?