Centrul Timișoarei, animat la Poli Bike Challenge

poli bike challenge 2024
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, în centrul Timișoarei.

Cursa ciclistă, organizată de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, s-a desfășurat pe categorii, reunind copii, sportivi profesioniști și amatori. Competiția este inclusă și în calendarul Federației Române de Ciclism.

Deschiderea oficială a Poli Bike Challenge 2024 a avut loc duminică, 21 aprilie 2024, rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, amintind că Societatea Sportivă a fost înființată în Politehnica timișoreană la doar un an de la înființarea universității, astfel încât, în UPT, de peste 100 de ani, educația și sportul sunt strâns legate.

Competiția a fost moderată de Alexandru Ciocan, fost președinte al Federației de Ciclism și comentator sportiv la Eurosport, care a dat startul competiției, turul inaugural fiind deschis de rectorul Politehnicii, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, alături de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și el absolvent al UPT.

uprr racing team la poli bike challenge

La turul inaugural au participat și cele două mașini de Formula Student ale UPT Racing Team, bicicleta cu hidrogen, dezvoltată în UPT prin proiectul Ronnes, precum și toți iubitorii pedalării.

Au urmat cursele pe categorii, de la cele de tip family sau pentru copii, pe categorii de vârstă, până la cele open, cele pentru amatori sau cele din categoria Elite. Cel mai tânăr participant a anut 3 ani, iar cel mai în vârstă 60 de ani. Pe lângă sportivi din toată țara, la competiție au venit și cicliști din Italia și din Ungaria.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

După încheierea curselor a avut loc festivitatea de premiere. Premiile la cursele copiilor au constat în produse și obiecte oferite de partenerii UPT.

curse copii poli bike challenge

Premiile pentru categoria Elite au fost acordate de un alt sportiv celebru al Timișoarei, Costel Pantilimon, fost portar la Poli, la Națională și la Manchester, iar prezent director executiv al Clubului Politehnica Timișoara.

Și la această ediție a fost organizată o tombolă la care s-au acordat două biciclete pentru copii, dar și alte premii constând în accesorii pentru ciclism.

Ca și la edițiile precedente, toți banii strânși din taxa de participare vor fi donați pentru susținerea unor sportivi cu rezultate excepționale din cadrul Clubului Politehnica.

premiere poli bike challenge

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/