Centrul Civic din Oțelu Roșu, de nerecunoscut! Luca Mălăiescu: ƒ„Cei de la Mediu au rămas surprinşi!“ [FOTO/VIDEO]

Lucrările sunt în toi la Oțelu Roșu pentru ca orașul să se poată mândri cu cel mai frumos centru civic al județului Caraș-Severin. Platoul din fața Casei de Cultură va fi de acum o adevărată atracție prin jocul de lumini al fântânilor arteziene. Iar modernizarea centrului nu se oprește aici!

Transformarea Centrului Civic al orașului Oțelu Roșu, un proiect de suflet al primarului Luca Mălăiescu, este tot mai aproape de finalizare. Cel de-al doilea tronson de lucrări, care cuprinde montarea unor fântâni arteziene cu lumini și înlocuirea vechilor bănci și coșuri de gunoi, este la un pas de final, însă edilul-șef dă asigurări că în doar câteva zile locuitorii din Oțelu Roșu vor mai avea o bucurie. Fântânile vor fi funcționale, probele în acest sens fiind efectuate chiar astăzi.

„Am mai făcut câteva modificări la jeturile de apă, care vor fi puse în aplicare în următoarele două-trei zile. Fântânile sunt prevăzute și cu iluminat multicolor pe timp de seară, fiind vorba, în total, de 12 jeturi. Două dintre ele sunt sub formă de cupolă. Sunt foarte mulțumit, pentru că Centrul Civic din Oțelu Roșu s-a transformat în totalitate”, a declarat Luca Mălăiescu pentru Express de Banat.

Planul de modernizare a Centrului Civic din Oțelu Roșu nu se oprește aici. Prin cel de-al treilea tronson de lucrări se va spori semnificativ suprafața de spațiu verde. „Parcul din tronsonul III va rămâne un parc cu mult spațiu verde și aici pot să vă spun că și cei de la Mediu au rămas surprinși când au văzut că, în urma proiectului pe care îl avem pe tronsonul III, am câștigat încă 800 de mp de spațiu verde. Un lucru foarte important! Acolo unde va fi pavat tot tronsonul, va fi spațiu verde modern, cu gazon, totul refăcut, vom avea o fântână arteziană deosebită și în tronsonul III”, a mai spus edilul de pe Valea Bistrei.

În cea de-a treia etapă a lucrărilor, pentru care Consiliul Local a aprobat deja organizarea licitației, primarul promite că va amenaja și locuri de joacă pentru cei mici. „Vom avea și un loc pentru cei mici, pentru că am sesizat de-a lungul anilor că în Centrul Civic vin foarte multe mămici cu copii mici, de 2-3-4 ani. De aceea am gândit acest spațiu care va fi îngrădit, pentru siguranța copiilor. Vor fi două-trei căsuțe, locuri de joacă unde copiii vor putea veni cu jucării de acasă, iar mamele îi vor putea supraveghea mai ușor, stând pe băncile din apropiere”, spune Luca Mălăiescu. Pentru cel de-al treilea tronson al lucrărilor sunt alocați 425.000 de lei plus TVA, bani din bugetul local, iar primarul speră ca Centrul Civic al orașului să fie finalizat în totalitate în luna august.

CITEȘTE ȘI: Cel mai frumos centru civic din Caraș-Severin! La Oțelu Roșu! [FOTO]

CITEȘTE ȘI: Minicascade, fântâni arteziene și iluminat arhitectural. În centrul orașului Oțelu Roșu!

CITEȘTE ȘI: Centru spectaculos, drumuri civilizate și sigure! La Oțelu Roșu! [FOTO]