UPDATE. Consiliul Județean Caraș-Severin, fata moșului cea frumoasă! [FOTO]

Cum județul Caraș-Severin este un tărâm de basm, la aniversarea unui sfert de secol de existență a Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, actualul președinte al instituției, a ținut să compare, ca-n poveste, județul Caraș-Severin cu vecinele Timiș și Arad, spunând că aniversatul este ca în basm, mezina cea frumoasă a familiei, adică este mai mic decât Timișul ori Aradul, dar este și mult mai frumos.

Aniversarea a reunit foști președinți și vicepreședinți ai forului, președinții Consiliului Județean Timiș și Arad, PS Lucian, episcopul Caransebeșului, funcționari și colaboratori ai instituției.

Dacă foștii președinți sunt încă în viață și n-au lipsit de la aniversare, unii dintre vicepreședinți nu mai sunt astăzi printre noi. Au fost prezenți foștii președinți Gheorghe Pavel Bălan (1992-1996), Sorin Frunzăverde (1996-2000, 2004-2006, 2008-2012, 2012-2016), Ilie Mustăcilă (2000-2004), Iosif Secășan (2006-2008), Romeo Traian Dumitrescu (2016), cu toții fiind premiați de către actualul președinte, dar și de episcopul Lucian.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a ținut să marcheze faptul că „împreună, Timișul și Carașul, am făcut un lucru important: am dat premierul României! Și când Sorin Grindeanu spune că vine acasă, se referă la Timiș și la Caraș”, în timp ce Iustin Cionca, președintele CJ Arad, a subliniat importanța colaborării dintre cele trei foruri județene spre binele întregii regiuni.

Ceva mai pitoresc, așa cum era de așteptat, a fost Ilie Mustăcilă, care a lăudat profesionalismul funcționarilor forului județean și spune că nici acum nu își poate reveni după unele dezvăluiri ce reies din dosarele DNA: „Pe vremea noastră, dacă ne dădea careva o sticlă de răchie sau vreun purcel la proțap, eram fericiți…”.

Sorin Frunzăverde a ținut să sublinieze importanța instituției ca instituție județeană și a spus că alegerile uninominale pentru președintele acesteia au fost cele mai potrivite (în ambele a fost ales și reales Sorin Frunzăverde), însă crede că la București nu s-a putut suporta ca, după președintele României, să mai existe persoane care să fie alese atât de categoric și prin vot direct, așa că s-a schimbat legea.

Silviu Hurduzeu a ales să îi premieze astăzi și pe cei mai fideli angajați ai Consiliului Județean Caraș-Severin, acordând șase diplome pentru funcționarii care sunt angajați ai instituției încă din 1992, adică de la înființare.

A urmat apoi un moment festiv, s-au ciocnit pahare de șampanie și s-au făcut urări.

UPDATE, ora 20.30

Astăzi, după ora 19.30, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a ţinut să puncteze pe pagina sa de Facebook momentul aniversar, dar dintr-o altă perspectivă: aceea a regionalizării!

„Am marcat astăzi, 11 aprilie, împlinirea a 25 de ani de existenţă a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, un bun prilej pentru o incursiune în istoria instituţiei dar şi pentru a readuce în actualitate subiectul regionalizării pentru că nu este deloc întâmplătoare prezenţa, la Reşiţa, a preşedinţilor Consiliului Judeţean Timiş şi a Consiliului Judeţean Arad, judeţe care fac parte, împreună cu Caraş-Severinul şi cu Hunedoara, din Regiunea de Dezvoltare Vest. Cred că putem vorbi despre regionalizare, bineînţeles, cu păstrarea judeţelor, cu păstrarea consiliilor judeţene şi cred că, în timp, Caraş-Severinul va putea să recupereze decalajul faţă de judeţele învecinate“, a scris Hurduzeu. Care nu exclude o eventuală regionalizare a ţării, aşadar, dar cu menţinerea judeţelor şi a consiliilor judeţene. Deci, implicit, cu menţinerea funcţiei de preşedinte de consiliu judeţean.