Ionuț Chisăliță ia cuvântul în Senat! Pentru susținerea producătorilor de carne autohtoni!

explo 1000x200

Senatorul cărășean Ionuț Chisăliță a intervenit astăzi în plenul Senatului pentru a susține un proiect de lege care vine în ajutorul producătorilor de carne din România.

Ionuț Chisăliță a intervenit în ședința de astăzi a Senatului pentru a susține proiectul inițiat de senatorul PSD Doina Silistru din Vaslui. Potrivit proiectului de lege, intitulat „Carne de porc din fermele românești”, producătorii de carne din România ar urma să primească sprijin din partea statului, în condițiile în care, în ultimii ani, acest domeniu de activitate este în declin.

„În susținerea mea am evidențiat importanța unui astfel de proiect prin care diversele forme asociative ale producătorilor de carne de porc pot beneficia de ajutor financiar de la stat! Un astfel de sprijin este necesar în condițiile în care acest domeniu a avut o involuție după 1989 atât datorită subfinanţării precare, cât și costurilor de producție ridicate ceea ce a dus la scăderea competitivității pe piața internă și externă!”, susține Ionuț Chisăliță.

Proiectul inițiat de senatorul din Vaslui este în concordanță cu prevederile Programului de guvernare 2017-2020, a mai subliniat parlamentarul cărășean.

banner 970 x 250