Centre medicale multifuncţionale în județ

Centrul multifuncțional de la Bozovici este în atenția conducerii Spitalului de Urgență din Reșița chiar din luna aprilie a acestui an. Până în acest moment s-a depus deja documentaţia necesară deschiderii acestuia, mai lipsesc doar medicii şi asistentele care să lucreze aici.

Criza de personal din sistemul sanitar românesc, apărută în momentul în care bătaia de joc la adresa oamenilor în halate albe nu a mai cunoscut limite, se răsfrânge și asupra unităţilor spitaliceşti din judeţ. Închiderea spitalului din Bozovici a fost o greşeală, una pe care specialiştii o recunosc acum şi încearcă să o repare prin deschiderea unui centru funcţional. “Din păcate, Bozovici are acum o problemă, unul dintre medici este pensionat, iar altul este în aceeaşi situaţie, dar cu drept de revenire. Ar exista posibilitatea să deschidem cabinete pe specialitatea interne în regim de policlinică, ambulatoriu”, a declarat Dumitru Secăşan, managerul Spitalului de Urgenţă Reşiţa.

Aceeaşi problemă şi la Anina

leader board 728 x 90 px

În cazul în care se găsesc specialiștii interesați de aceste posturi, conducerea Spitalului Judeţean Reșița va înființa și la Anina un astfel de centru. ;Medicii vor avea ocazia să lucreze atât într-un spital, cât și într-un centru multifuncțional. “După ultimele informații se pare că există posiblitatea ca aceste centre multifuncționale să funcționeze cumva independente de unitatea spitalicească. Nu trebuie să fie sub administrația unui Spital Județean. Medicul va putea face contract direct cu Casa de Asigurări, noutatea care apare aici este că medicul care lucrează la centrul multifuncțional poate să lucreze și într-o unitate spitalicească. Până acum nu se putea obține decât un singur contract cu Casa de Asigurări”, a adaugat Secăşan.

Principala problemă la Bozovici va fi să-și găsească medici. O şansă ar fi și pentru Anina, dar şi acolo se ridică tot problema personalului”, Dumitru Secăşan, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa

Comments

  1. CAMI says:

    PAI NU AR FI O PROBLEMA DAC VA UITATI IN URMA CU CITVA ANI CA PE SECTIA PEDIATRIE DIN CADRUL FOSTULUI SPITAL BOZOVICI FIGURA O DOCTORITA CARE ISI FACEA REZIDENTIATU IN SPITAL,DAR IN LIPS FIZIC,SI OARE CITI MEDICI REZILIENTI MAI FIGURAU PE FISELE DIN CADRUL COMUNEI BOZOVICI