Profesorii se vând pe un parfum!

Cadrele didactice din județ știu cum să facă un ban de buzunar. O profesoară din Caransebeș a fost prinsă în flagrant când primea șpagă un parfum de la părinții unei eleve.

Dacă până acum se cereau sume de bani pentru trecerea unui examen, șpăgile au mai scăzut. Profesorii acceptă și cadouri pentru a promova corigenții. S-a întâmplat în cursul zilei de ieri la Grupul Școlar Industrial Construcții de Mașini Caransebeș. Profesoara de Limba și Literatura Română, Dorina Cosma, a comandat unor părinți un parfum în schimbul promovării examenului fiicei acestora. Profesoara nu s-a rezumat la orice parfum de pe piață, ci a cerut să i se aducă unul marca „Dior”.

Inspectoratul Școlar nu știa, Parchetul  era sesizat

leader board 728 x 90 px

Chiar dacă probabil astfel de cazuri se petrec și în alte școli, cadrul didactic Dorina Cosma a fost prinsă în flagrant în timp ce primea ca mită parfumul. Deși direcțiunea școlii trebuia să sesizeze imediat Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, inspectorul școlar general, Paul Șușoi, se plânge că a aflat despre acest incident din vorbe: „Directorul școlii trebuia să fie cel care să mă anunțe imediat ce s-a întâmplat evenimentul. Însă, după ce am aflat de la o persoană din Caransebeș ce m-a telefonat să mă pună la curent, l-am sunat eu personal pe acest director ca să aflu că acesta nici măcar nu era în oraș, se dusese la Timișoara”, explică inspectorul școlar general.

Pe când la nivelul inspectoratului școlar circulau doar zvonuri despre flagrant, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin se ocupa deja de caz: „Ieri dimineața, un cadru didactic de la un grup școlar din Caransebeș a fost surprins în flagrant în timp ce a primit mită o sticlă de parfum, marca Dior, de la o denunțătoare, pentru ca fiica acesteia să promoveze examenul de corigență”, explică Prim-Procuror Adjunct, Laura Iancu.

Și parfum și bani!

Mai mult decât atât, inspectorul general școlar nu avea cunoștiință de faptul că această profesoară ar fi primit un parfum, ci aflase că Dorina Cosma ceruse bani de la doi elevi ca să îi treacă la examenul de corigență. Imediat ce a aflat, Paul Șuşoi a delegat la fața locului o comisie de cercetare din partea inspectoratului: „Am trimis în această dimineață la Caransebeș o comisie formată din doi inspectori ca să aflăm cu exactitate ce s-a întâmplat acolo, din moment ce pe mine nu m-a anunțat nimeni despre această situație. Așteptăm să se întoarcă cei doi delegați ca să putem stabili ce sancțiuni vor fi aplicate pentru această profesoară la nivelul inspectoratului”.

Directorul școlii din Caransebeș,  destituit pentru incompetență

Alte măsuri vor trebui aplicate și în cadrul școlii, de către directorul Grupului Școlar Industrial Construcție de Mașini Caransebeș. Însă, declară inspectorul general școlar Paul Șușoi în exclusivitate pentru Express de Banat, acesta va fi destituit din funcție în data de trei septembrie: „Acest director va fi schimbat pentru că este incompetent. Din data de 3 septembrie va fi un nou director în școală!”

Ce se întâmplă cu profesorii din județ

Acest caz vine doar să completeze tabloul cadrelor didactice din județ ahtiate după bani sau, mai nou, bunuri materiale. După cazul de anul trecut al profesorilor anchetați pentru sumele de bani solicitate în perioada bacalaureatului, și situația cadrelor didactice universitare ce vindeau licențele, se conturează tot mai mult,  cu acest nou caz, imaginea dascălului ce face orice pentru o sumă de bani sau o mică atenție!

Comments

 1. cata says:

  Profesorii se vand pe ce pot si ei, sau mai bine zis, pe ce primesc in schimb…la ce salarii mizerabile au!

 2. si asta e o solutie? says:

  Bine, bine, nu primesc salarii suficiente, desi pt cat muncesc, eu zic ca e bine. Dar asta e o solutie? sa te vinzi pe un parfum?De asta e tara asta asa cum e!

 3. cristina says:

  Nu e soluţie! Dar de unde ştii cât munceşte un cadru didactic? Unul conştiincios? Nici atitudinea ta faţă de munca altora nu e corectă!

 4. Delirium Tremens says:

   Acest asa-zis “flagrant” nu a fost nimic altceva decat o razbunare pusa la cale de mama elevei. Aceasta a urmarit-o si a cautat-o timp de 3 zile pe respectiva profesoara, timp in care a tot incercat sa-i insceneze aceasta capcana. “Eminenta” eleva era in situatie de corigenta la aproape 9-10 materii inainte de incheierea anului scolar, dar mama tupeista prin presiuni si amenintari la adresa profesorilor a reusit sa o scape de corigenta la majoritatea materiilor. La 2 materii nu i-a mers, drept urmare, inaintea examenelor de corigenta si-a reluat “obiceiurile”, dar cum nici de data aceasta nu i-a mers, i-a facut dnei profesoare acest asa-zis flagrant. Timp de 3 zile inainte de examen a tot sunat-o si a cautat-o pe profesoara, de fiecare data facandu-i tot felul de promisiuni si oferte, toate acestea fiind categoric respinse. Disperata ca nu-i reuseste incercarea de a o compromite pe respectiva profesoara, dupa examenul de corigenta, mama elevei a asteptat-o pe aceasta in parcarea liceului incercand sa-i tot ofere cadou respectivul parfum pentru ca a trecut-o pe fiica sa examenul. Si de data aceasta a fost refuzata, iar de disperare, i-a bagat parfumul in plasa pe care profesoara o avea intr-una din maini, plasa in care se afla si o floare. Atunci au sarit bravii nostri politisti si procurori pe “periculoasa” profesoara, ca doar au facut un “flagrant”. Rusine Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin pentru ca se deda la asemenea inscenari si ca se lasa compromisi in razbunarile unei persoane care hartuieste profesorii in loc sa-si puna odrasla sa invete. Iar procurorii poate ca ar trebui sa se ocupe de adevarata infractionalitate din judet.

 5. eu cand n-am chef sa invat, inscenez... says:

  Nu e adevarat nimic! Mama elevei a tot cautat-o pe dna profesoara sa incerce sa o compromita, o dusmaneste de mult pentru ca a lasat-o corigenta pe fiica-sa. Parfumul i l-a dat ca dupa corigenta drept cadou si nu i-a fost pretins dna profesoara asa cum scrie in articol. Nu e vorba de nicio suma de bani, desi mama elevei a tot incercat sa-i ofere si sume de bani dnei profesoare!

 6. popescu says:

  Ce-s cu prostiile astea, cu totii am fost la scoala si am dat cadouri la invatatoare si profesoare la diferite ocazii (1 martie, 8 martie, inceperea de an scolar, s.a.m.d.). Acum ne facem ca nu ne mai amintim cum am dat flori, bibelouri, ciocolata sau parfumuri la profesori in anii scolii si facem pe lupii moralisti? Acum sarim ca arsi ca o profesoara a primit un parfum? Daca e asa, ar trebui ca puscariile sa fie plini de amarati de profesori…

 7. dani says:

  au prins pe unul dintre coruptii Romaniei, de acum putem sta linistiti, benzina si euro nu vor mai creste, rata somajului va scadea si in sfarsit vom intra in SCHENGEN