Cel mai mare proiect din România finanțat prin PNDL 2 așteaptă primăvara

Grandiosul proiect de modernizare a 52 de străzi din Bocșa s-a blocat la scurt timp după ce a început. În 2019 orașul se bucura de cea mai mare finanțare din țară prin PNDL 2, însă minunea n-a ținut prea mult. Sunt însă promisiuni că lucrările încep din nou în luna martie.

Orașului Bocșa i-au fost alocați 10,3 milioane de euro prin PNDL 2, iar la începutul lunii septembrie 2019 s-a semnat contractul. „Minunea” a ținut mai puțin de doi ani, timp în care constructorul – o asociere de trei firme din Giurgiu, Bihor și Bulgaria – s-a apucat de lucru pe câteva străzi, iar a apoi a intrat în insolvență. Au apărut și problemele privind finanțările prin PNDL-uri, astfel că s-a lăsat liniștea peste cele 52 de străzi care așteptau asfalt.

Primarul Mirel Pascu spune că între timp a apărut o altă firmă care promite că se apucă de treabă imediat ce vremea va permite, adică în luna martie.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„În prezent lucrările sunt oprite pentru perioada de iarnă, dar începând cu 1 martie avem promisiunea constructorului că vom începe lucrările. Este o situație atipică pentru că cel care a câștigat licitația nu a făcut decât 4 străzi, și pe acelea – parțial, și a intrat în insolvență. Acest lucru a dus la oprirea lucrărilor timp de vreo 8 luni. Apoi am intrat în perioada de iarnă. Dar s-a făcut un transfer de la societatea care este în insolvență către o societate din Timișoara care a îndeplinit aceleași condiții de licitație ca inițialul. După demersuri, aprobări de la București, s-a reușit să se semneze această subcontractare și sperăm ca noul constructor să finalizeze această lucrare.”, a declarat Mirel Pascu pentru Express de Banat.

CITEȘTE ȘI: Bocșa, pe harta civilizației! Se toarnă asfalt pe 52 de străzi!

banner 970 x 250