Bocșa, pe harta civilizației! Se toarnă asfalt pe 52 de străzi!

Primarul Eugen Cismăneanțu a semnat astăzi, cu constructorul, contractul de proiectare și execuție pentru un proiect pe care l-a numit „istoric”! 10 milioane de euro vor astupa drumurile de pământ și asfaltul mâncat de timp!

Cinci ani au trecut de la primele demersuri făcute până la momentul în care constructorii deschid șantierele în Bocșa, dar poate că e mai bine așa, în condițiile în care implementarea rețelelor de apă și canalizare se face cu mare întârziere. O asociere de trei firme, una din Giurgiu, una din Bulgaria și una din Bihor încep lucrul în câteva zile pentru modernizarea a jumătate din străzile Bocșei. Asfalt nou va fi însă în tot orașul și asta pentru că un alt proiect va rezolva și restul străzilor.

„E cel mai mare proiect din 1990 încoace care se implementează în orașul nostru! Sunt 52 de străzi din 126 pe care le modernizăm prin acest proiect. Am așteptat cinci ani până să ajungem în această fază. 10,3 milioane de euro am obținut de la Minsiterul Dezvoltării prin PNDL 2, oferta câștigătoare fiind de 35,8 milioane de lei plus TVA. La această licitație s-au înscris nouă firme, dar doar două au depus oferta tehnică. Constructorul ne-a asigurat că va respecta toate termenele. 16 luni e termenul maxim pentru execuția lucrărilor. Alte patru sunt necesare pentru proiectare. Proiectul se referă la zonele Bocșa Montană și Vasiova, nu va rămâne nicio stradă din zonă neinclusă în acest proiect. E un moment istoric deoarece, până în momentul de față, nu s-a mai implementat în oraș un proiect atât de mare. Acest proiect va pune orașul Bocșa pe hartă. E cel mai mare proiect din țară, e cea mai mare finanțare la nivel național prin PNDL 2. A fost o nebunie de-a mea, dar iată că acest proiect se materializează!”, a declarat primarul Cismăneanțu.

Edilul a ținut să evidențieze rolul unei echipe întregi din Primăria Bocșa pentru implementarea acestui proiect și a dat asigurări, după ce a obținut referințe despre câștigătorul licitației, că e o asociere de firme serioase, care are în portofoliu multe alte lucrări de mare anvergură. Prin acest proiect nu se toarnă doar covor asfaltic pe cele 52 de străzi, ci se amenajează trotuarele și spațiile verzi, vor fi puse rigole pentru preluarea apelor pluviale. Lucrările sunt garantate cel puțin cinci ani.

„Am ținut foarte mult ca Aquacaraș să finalizeze lucrările pe străzile respective și, cam în proporție de 85 la sută, sunt finalizate. Până când turnăm efectiv asfalt ar trebui să fie finalizate toate lucrările la apă și canal”, a adăugat Cismăneanțu.

Printr-un alt proiect, Primăria Bocșa va asfalta și restul străzilor din oraș. În plus, pe toată lungimea drumului național care traversează urbea vor apărea piste pentru biciclele. Odată cu care transportul public va fi asigurat de autobuze electrice.