“Ceasul răspunderii apare!”

Pavel Aghescu, preşedintele consiliilor de administraţie a trei societăţi, toate cu plăţile către stat la zi, e supărat foc pe instituţiile statului, care nu ajută deloc contibuabilii, ba dimpotrivă, îi pot conduce spre faliment.

Fostul director de bancă a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă două cazuri elocvente în acest sens. Între societatea sa, SC CASE SA, şi Camand Impex, în 2010 şi 2011 au fost încheiate mai multe contracte de proiectare. Aghescu acuză că, în ciuda faptului că SC CASE a predat proiectele comandate, din facturile emise către Camand Impex doar o mică parte a fost achitată. “Am încasat maximum 12 la sută din factură, deşi au trecut atâţia ani de atunci. Mai mult decât atât, Camand a încasat de la Primăria Sansca Montană pentru decontarea proiectării o sumă mai mare decât am facturat noi. Constructorul a încasat în plus, din bani publici, fără just temei, suma de 8.680 lei”, susţine Aghescu. Supărarea omului de afaceri e cu atât mai mare cu cât a apelat la instanţă pentru a-şi recupera banii pe care i-ar datora Camand, însă Judecătoria Reşiţa a dat dreptate acesteia din urmă. Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs.

Aceeaşi problemă este şi în cazul bazei sportive de la Slatina Timiş. Cristicons SRL a facturat suma de 473.520 lei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor finalizate în decembrie 2010, dar nici până astăzi nu a primit contravaloarea lor. Toate adresele şi demersurile au rămas fără rezultat, chiar dacă s-a ajuns până la Ministerul Dezvoltării Regionale. „Care e grija instituţiilor statului faţă de contribuabili? Ce fac Curtea de Conturi, Poliţia Economică, Garda Finaciară, Prefectura, Consiliul Judeţean şi alte instituţii abilitate? Oare nu ele trebuie să urmărească modul în care este cheltuit banul public?! Ceasul răspunderii apare, vă spun eu!“, a adăugat Aghescu.

Reprezentanţii Camand nu au dorit să comenteze prea mult acuzaţiile aduse. Au precizat că între cele două societăţi a fost un litigiu, soluţionat de instanţă favorabil pentru ei, ceea ce face ca afirmaţiile lui Aghescu să fie nefondate. În plus, reprezentanții firmei au precizat că vor pregăti un dosar cu toate actele prin care vor dovedi că dreptatea este de partea lor. Dosarul respectiv va ajunge în mass media din Caraș-Severin.

Comments

 1. Alina says:

  – Se vinde orasul Otelu Rosu

  Intrebari la care Primarul PSD Luca Malaiescu trebuie sa raspunda

  De ce se teme primarul PSD Luca Malaiescu sa raspunda la intrebarile noastre, aici sunt numai cateva puncte la care primarul si consilierii sai trebuie sa dea socoteala:

  – Administrarea si vanzarea pe bucati a Orasului Otelu Rosu;

  – Vanzarea a 40 ha. din terenul orasului, 26 hectare fiind deja scoase la licitatie prin hot. CL Nr.164/20.12.2012;

  – Contractarea de catre primarie (CL) a unui imprumut de 1,4 milioane lei;

  – Cheltuielile si reprezentarea Primariei Otelu Rosu fata de problema cainilor comunitari, relatiile intercomunitare ale institutiei cu altele de acest tip;

  Citeste aici desre tot ce vinde primarul PSD… http://www.politicienii.ro/2013/01/25/intrebari-la-care-primarul-psd-luca-malaiescu-trebuie-sa-rasunda/

  ..,.,,.,