BUSINESS Bază turistică de 5 stele la Moldova Nouă!

Orașul de la malul Dunării, poate cel mai frumos din Caraș-Severin, are șanse să renască sub noua administrație locală. Asta mai ales că și mediul de afaceri a simțit potențialul turistic al capitalei din Clisură.

Frații Torma din Moldova Nouă sunt proprietarii unei firme care le-a adus o cifră de afaceri de 12,5 milioane de euro, anul trecut. Pentru că au avut parte și de profit, aceștia sunt deciși să reinvestească ceea ce au câștigat în turismul din orașul de la malul Dunării.

Frații Torma intenționează ca în acest an să facă un pas important pentru comunitatea din Moldova Nouă: să dezvolte turismul din oraș. Mai exact, Adrian și Alexandru Torma au lansat în atenția opiniei publice un proiect care presupune amenajarea unui complex de relaxare, ce cuprinde mai multe bazine de înot, terenuri de fotbal, de tenis, discotecă în aer liber și, nu în ultimul rând, amenajarea mai multor baruri în interiorul bazei. Astfel că, odată ce omul a intrat acolo, nu mai este obligat să părăsească locația, pentru că nu îi lipsește nimic. Proiectul ar fi unic în Caraș-Severin şi este realizat exclusiv din fonduri private. Primăria Moldova Nouă contribuie doar cu terenul.

Motivați de patriotismul local
Cei doi frați și parteneri de afaceri au explicat ce îi motivează să se implice atât de mult în viața socială a orașului. „Ne mobilizează faptul că suntem cetățeni ai comunității din Moldova Nouă, născuți și crescuți aici, dar și faptul ca am întemeiat o afacere de nivel regional cu sediul în Moldova Nouă, Auto Alex, cu o cifră de afaceri în 2012 de peste 12,5 milioane de euro. Asta ne obligă să reinvestim profitul în orașul nostru, probabil una dintre cele mai pitorești zone din Banat și, sigur, cea mai frumoasă de pe malul românesc al Dunării”, a declarat Adrian Torma, unul dintre managerii și proprietarii Auto Alex.

torma_moldova_noua
Adrian și Alexandru Torma

De altfel, frații Torma au mai deschis în orașul de la malul Dunării și o companie în producția de panificație, dar și o alta, de servicii de tip bar-cafenea: Chic Cafe și Cafenea Alex. Adrian și Alexandru au explicat faptul că ceea ce i-a determinat cu adevărat să pună bazele unui complex turistic este faptul că au identificat o oportunitate de afacere care momentan nu există în orașul lor natal.

Au făcut studiu de piață
Din discuțiile cu prietenii, clienții, cetățenii, dar și autoritățile locale am identificat dorința de a se realiza un asemenea proiect și, sincer, avem încredere ca va fi o afacere de succes și în același timp se rezolvă o necesitate a comunității din Clisura Dunării”, a subliniat Adrian Torma. Acesta este de părere că proiectul firmei Auto Alex ar fi un prim pas spre dezvoltarea turismului în zona Moldova Nouă.

Ar fi un semnal că orașul dorește să se transforme dintr-unul industrial în zonă cu facilități de turism. Am fi bucuroși ca, pe lângă autoritățile locale, să simțim că și cele județene vor să ajute la dezvoltarea zonei noastre. Clar, este primul proiect cu impact major în turism de la Revoluția din 1989, din zona Moldova Nouă”, a mai spus investitorul.

Dezbatere pe proiect
Frații Torma au conturat deja un proiect în format 3D, pe care l-au postat pe Facebook și îi invită pe cetăţenii oraşului să-şi dea cu părerea, să facă eventuale sugestii pentru că încă se mai pot aduce îmbunătăţiri. Imediat ce parteneriatul dintre firma din oraş şi administraţia locală se va concretiza, pot începe lucrările, care ar fi gata în cel mult patru luni de la momentul startului.

Oficialii firmei speră ca la ședința din luna ianuarie, aleșii locali să fie de acord cu concesionarea terenului, astfel încât din februarie oamenii să intre în posesia pământului și să înceapă solicitarea pentru avize, întrucât partea financiară este asigurată din resurse proprii. „Pe această cale, aș dori să mulțumesc Consiliului Local Modova Nouă și primarului Matei Lupu, pentru suportul acordat în realizarea acestui proiect istoric pentru oraș. De la prima discuție cu autorităţile locale am simțit că sunt alături de noi și ne sprijină activ”, au concluzionat frații Torma.

Comments

  1. cristina says:

    Succes!