Viața tumultoasă poate reînvia în jurul Cazinoului!

Orașul Băile Herculane are în continuare un potențial turistic deosebit, dar care rămâne încă neexploatat la capacitatea sa maximă. Urmele pe care le-a lăsat controversatul om de afaceri Iosif Armaș se resimt și acum, adânc imprimate în viața stațiunii de pe Cerna.

Turismul de gambling din stațiunea de pe Cerna mobiliza în trecut mii de oameni din toate colțurile Europei, dornici să simtă la maximum viața de noapte din Băile Herculane, în incinta Cazinoului, devenit acum monument național. În prezent, locuitorii orașului au rămas doar cu amintirea colectivă a unei vieți pe care o regretă din plin. Nostalgia se simte pretutindeni pe străzile stațiunii, unde odată s-au plimbat personalități precum Hans Christian Andersen, Vasile Alecsandri, George Coşbuc sau Nicolae Iorga. Alături de ei, dar cu multe secole mai devreme, Împăratul Marcus Aurelius şi mama sa Iulia au vizitat stațiunea, renumită în rândul romanilor de odinioară.

Intenții de modernizare
Acum, investitorii au simțit potențialul turistic al orașului, iar cum băncile scot la vânzare toate ruinele lui Iosif Armaș, aceștia se înghesuie să aibă în proprietate o clădire monument, de genul Cazinoului. Semnalele sunt pozitive, mai ales că cel care s-a arătat interesat să ajungă în posesia obiectivului este omul de afaceri bucureștean Valeriu Verbițchi, care a mai cumpărat o clădire de patrimoniu din Băile Herculane. Acesta a fost dispus să scoată din buzunare suma de 580.000 de euro, adică puțin peste 2,4 milioane de lei, ca să ajungă în posesia complexului arhitectural de o frumusețe deosebită.

frunzaverde
Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean

Autoritățile au cedat clădirea
La cel mai recent plen, aleșii județeni au aprobat un proiect de hotărâre referitor la neexercitarea de către for a dreptului de preemțiune la cumpărarea imobilului monument istoric. „Practic, asta înseamnă că le oferim persoanelor interesate dreptul să îl cumpere și să îl reabiliteze, fără ca noi să ne opunem”, explică președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.