Ce spun orăvițenii despre transformarea unității medicale din oraș în spital suport COVID-19?

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Cum Spitalul Orășenesc din Oravița s-a alăturat celorlalte două spitale din județ în lupta pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, aici fiind vorba despre cazurile ușoare și medii, acest lucru nu reprezintă tocmai cel mai sumbru scenariu, spun oamenii, cei care speră ca această situație să nu-i trimită la alte unități spitalicești pentru diferitele probleme de sănătate în cazul unei supraaglomerări pe tema infectărilor cu SARS-CoV-2. Există însă și persoane care dezaprobă total noua menire a spitalului din oraș.

„Transformarea unității medicale de la noi în spital suport COVID-19 nu e neapărat un lucru rău. E mai aproape pentru noi, pentru localitățile învecinate. Problema e alta: ce ne facem când nu vom mai avea loc, când vom asista la o supraaglomerare? Vedeți dumneavoastră, întrucât spitalele din județ: Reșița și Caransebeș, care tratează cazurile grave, sunt deja pline, asta înseamnă că și spitalul de aici nu va mai avea loc în scurtă vreme, în situația unui trend ascendent al îmbolnăvirilor. Mai sunt oameni care suferă de alte boli și care au nevoie de investigații, tratament, nu e doar coronavirusul. Ei ce fac? Pleacă la Timișoara sau mai știu eu pe unde? Asta-i problema care ne preocupă”, spune un pensionar în vastă de 68 de ani.

„Sinceră să fiu, eu nu mai am încredere deloc în spitale, nici în cele din țară, cu atât mai puțin în cel de la noi. Nu cred că avem suficient pensonal pentru o astfel de situație. De fapt, nu avem personal suficient în general. Am născut aici în urmă cu câțiva ani, iar îngrijirea medicală a lăsat de dorit. Ori cu medici puțini, ce facem? Dotări avem? Ce facem? Îi scoatem pe unii din spital cu alte boli ca să avem paturi suficiente pentru cei cu noul coronavirus? Fără toate cele necesare, nu știu ce să zic. Să nu ajungem în presa internațională cum a ajuns spitalul din Reșița?”, a explicat o mămică în vârstă de 36 de ani.

„Am înțeles că Secția de Ginecologie va deservi pacienților cu COVID-19. Nu prea cred că e un lucru bun. E trist că astăzi nenumărați oameni mor cu zile din cauza altor boli pentru că nu li se mai acordă aceeași atenție, îngrijire. Toată lumea e preocupată doar de virusul ucigaș. A devenit la modă. Nu spun că nu există acest coronavirus, dar haideți să nu devenim bătuți în cap. Trebuie să tratăm fiecare om în parte sau nu așa au jurat medicii să facă? Să încerce tot ce le stă în putință pentru a salva vieți omenești?”, atrage atenția o pensionară din orașul de pe Valea Carașului.

STPT job 1000x200

Dacă unitatea medicală e pregătită sau nu pentru a face față noii situații, acest lucru îl vom afla într-un articol viitor de la managerul Spitalului Orășenesc Oravița, Felician Fara. Până atunci, reamintim însă că unitatea medicală a devenit spital suport COVID-19 la sfârșitul lunii noiembrie în urma semnării ordinului emis de ministrul Nelu Tătaru, care prevedea actualizarea listei unităților medicale care vor trata pacienți cu Sars-CoV-2 sau care vor prelua pacienții testați pozitiv sau suspecți cu coronavirus.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/